Tam's: Snack of bistro?

In december opende op het François Laurentplein, middenin de Gentse binnenstad, een nieuw eethuisje: Tam's. Op het uithangbord staat het aangekondigd als een 'bistro-koffiehuis'. De suggesties op het raam wijzen meer in de richting van een snackbar, met vooral belegde broodjes, salades en pasta's.

18 maart 2010

Delen

Tam's in Gent
Tam's
F. Laurentplein 8
9000 Gent
www.attams.be

Score 2,5 / 5

09:12:33

De plannen om van deze zaak een bistro te maken werden even in de koelkast gestopt toen de uitbaatster merkte hoeveel vraag er naar een snelle hap was. Logisch, met zoveel scholieren, studenten en werknemers hier in de buurt.

Het oude herenhuis is vanbinnen met smaak omgetoverd tot een strakke eettent. Toch wordt het interieur van de zaak binnenkort in een nieuw jasje gestoken, meer richting bistro. Ik zie er niet meteen de noodzaak van in. Er is in deze buurt zeker nog plaats voor een snackbar als deze. ’s Middags zit het hier volgens de uitbaatster dan ook goed vol. Wanneer ik er binnenstap ben ik evenwel de enige klant. Blij dat hier op de kaart aan te treffen, bestel ik een klassieke ‘salade Niçoise’ (5 euro) om mee te nemen. De salades die je ter plekke eet, kosten een pak meer: tussen de 7,80 en 10 euro.

lunchen in gent bij Tam's lunchen in gent bij Tam's lunchen in gent bij Tam's

Mijn meeneemsalade blijkt op dit uur echter nog niet verkrijgbaar. Zulke bestellingen worden voor halfelf enkel aanvaard om vanaf halfeen ’s middags afgehaald te worden, zegt de uitbaatster schijnbaar lichtjes geërgerd.

09:16:23

Dan ga ik maar voor een broodje. Veel klassiekers op de kaart, zoals een ‘smos kaas’. Die kosten je naargelang je exacte keuze 3 à 3,50 euro voor een wit exemplaar. Wil je bruin brood dan tel je daar 4 euro voor neer. Mijn keuze wordt een broodje ‘Ganda fiësta’ (gandaham, gegrilde groenten, basilicum, kruidenkaas, pesto en peterselie). Ondertussen kijk ik naar de file auto’s die buiten staat aan te schuiven en waar ik zo meteen ook door moet, richting redactie.

Daar haal ik ’s middags het broodje tevoorschijn. Teleurstelling slaat toe. Van het beleg dat de kaart me beloofde, vind ik enkel gandaham en pesto terug. Van de rest geen spoor. Boter, tomaat (al dan niet zongedroogd), komkommer en gemengde sla zijn de vervangers van dienst. Op zich geen slechte combinatie, alleen: het is niet wat ik gevraagd heb. Het broodje op zich is heel doorsnee, met te weinig liefde gemaakt en dat smaak je. Ik vraag me af of de uitbaatster meer passie in de zaak zal stoppen als ze er ooit een bistro van maakt.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?