't Werm Woeter: Brusselse charme

Er was eens lang geleden – toen de mensen geen steenkool of gasaansluiting konden betalen – een tijd waarin de kruidenier voor warm water zorgde. Wanneer het water heet was, riep hij de huisvrouwen naar zijn winkel. Werm woeter!, zo klonk dat in de Marollen.

21 oktober 2010

Delen

't Werm Woeter in Brussel
’t Werm Woeter
Vossenstraat 25
1000 Brussel
www.hetwarmwater.be

Score: 4/ 5

Reden genoeg voor Lieve Polet om haar sympathieke eetcafé in het hartje van die Brusselse wijk met de gelijkluidende naam op te zadelen. En het interieur te voorzien van een hoop oude fluitketels, natuurlijk.

’t Werm Woeter mag dan niet over een bijzonder uitgebreide spijskaart beschikken, het eetcafé heeft op het vlak van Brusselse specialiteiten wel wat te bieden. Behoren tot de mogelijkheden: een boterham met versierde plattekaas, boestring (gerookte haring) met salade of een Brusselse vleesschotel. Ook voor de klassieke sandwich, pannenkoek of spaghetti kan je hier terecht.

De gerechten worden artisanaal bereid en de suggestiekaart draait mee met de seizoenen. Ik kies voor een driekazenpannenkoek met sla (7,70 euro) en dat is ook wat ik krijg. Geen toeters en bellen hier, maar wel veel charme en gezelligheid. Het is een rustige vrijdagmiddag, iemand leest de krant, een koppel zit te praten. De radio staat afgestemd op Klara. En zelfs wie gewoon een glas water bestelt, mag daar een portie nootjes bij verwachten.

Koper gezocht

Voor de echte specialiteit van dit etablissement - het ontbijt - kan je beter wat vroeger komen. De klant heeft de keuze tussen zeven ontbijten (van 3,50 tot 11,80 euro) en drie brunchformules (van 11,80 tot 17,90 euro). Op zondag worden de verschillende formules samengevoegd in een groot brunchbuffet. Tijdig reserveren is aangewezen wanneer je wil deelnemen aan deze zondagse smulpartij. Huisgemaakte confituur, chocoladepasta of groentetaart kunnen ook besteld worden om mee te nemen.

Naast eten en drinken biedt het eetcafé ook het nodige amusement. Al jaren zorgt het cabaretgezelschap ’t Crejateef Complot voor ontspanning in het Brussels. Ook de gratis Brusselse caféconcerten van Stoemp! kwamen al verschillende keren langs (vorige week stond The Bony King of Nowhere hier nog op de planken). Kinderen kunnen zich dan weer uitleven in Het Peperkoekenhuisje, een kinderspeelhoek op de eerste verdieping.

Wie nog wil genieten van al dat vertier, kan zich jammer genoeg maar beter haasten. Na zeventien jaar houdt ’t Werm Woeter er in juni 2011 mee op. Uitbaatster Lieve gaat op pensioen en zoekt momenteel een koper voor het pand. Duimen dat die het zaakje voortzet ...

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?