Soep+: Meer dan soep

De dag heeft zijn kookpunt nog niet bereikt, maar toch is het al verschroeiend warm. Niet meteen de omstandigheden waarin je naar een soepbar trekt. Of toch?
Soep+ in Gent
Soep+
Lammerstraat 33
9000 Gent
www.soepplus.be

Score: 4 / 5

11:38:59

Een kom warme soep kan deugd doen op een barre winterdag. In de zomer is er zoiets als gazpacho, een koude (lees: verfrissende) tomatensoep. Het is die zuiderse specialiteit die ik ga proeven bij Soep+, een Gentse soepbar.

Terwijl veel concurrenten de soephype van enkele jaren terug niet hebben overleefd, draait deze stek al acht jaar lang op volle toeren. Enkel tijdens de zomermaanden kent het cliënteel een dip, vertelt uitbaatster Barbara Defour. Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom. Zoals de naam doet vermoeden, kan je hier veel meer krijgen dan een kom soep. Wat dacht je van een broodje of een salade?

Die salades gaan vlot de deur uit, zeker in meeneemvorm. Terwijl ik mijn gazpacho uitlepel, die me meteen na het bestellen aan tafel werd bezorgd, komt de ene vaste klant na de andere zijn portie groenten voor de middag oppikken. Een krijtbord tegen de muur presenteert het gamma van de dag. Naast klassiekers zoals een mozzarellasalade staan meer avontuurlijke opties zoals een slaatje met venkel en zalm. Een grote salade kost 11 euro, een kleine 9 euro. Voor take-away betaal je 3 euro minder. Het interieur nodigt nochtans uit om even te blijven zitten, ook als je alleen op stap bent. Strak, maar toch gezellig. Met dank aan de verlichting en de oranje accentmuren.

11:52:34

Alleen eten wordt hier dan ook gretig gedaan. Ik zie drie tafeltjes waar iemand, net als ik, op zijn eentje de honger stilt. Met een lege maag zal ik alvast niet naar buiten gaan. De grote kom gazpacho (6 euro, 4 euro voor een kleine portie) blijkt een meer dan royale portie. En zoals het hoort, is mijn gazpacho een consistent goedje. Even vrees ik dat ze te flets uitvalt, maar na de eerste smaak volgt snel een pittige nasmaa, met veel look. Zo hoort het. Zelf kruid ik nog even bij met peper en zout. In tegenstelling tot de gazpacho, is het brood dat ik erbij krijg wel warm. Heerlijk om het klontje romige boter dat erbij gegeven wordt op te laten smelten.

Soep+ in Gent Soep+ in Gent Soep+ in Gent  

Een hartverwarmende zaak, niet in het minst door de spontane inborst van de uitbaatster zelf. Maar ook voor het eten kom ik hier graag nog eens terug.

Waar?


Grotere kaart weergeven     

(ks)         

24 juni 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook