Snackfood: Keuze te over

Het belooft een drukke werkdag te worden, vandaar dat ik mijn lunch op voorhand insla. Ik stop onderweg bij Snackfood, een snackbar in de Gentse studentenbuurt.

22 april 2010

Delen

Snackfood in Gent
Snackfood
Sint-Pietersnieuwstraat 97
9000 Gent
www.snackfood.be

Score: 3 / 5

09:35:26

Toen ik hier zelf nog als student rondhing, sprong ik af en toe eens in deze eettent binnen. Over de middag was het drummen geblazen in de piepkleine zaak. Intussen is ze een paar huisnummers opgeschoven naar een indrukwekkend pand.

Voordien zat hier onder meer een kopieerzaak, die de prachtige ruimte weinig eer aandeed. Nu staan er designtafeltjes en ook op het tuinterras achteraan kan je plaatsnemen. Door het grote raam vooraan lijkt het een beetje alsof je in een vitrine zit, maar je kan wel het drukke stadsleven van op de eerste rij aanschouwen. Maar hoe zit het met de kaart? Die vind je op een immens bord aan de muur voor de al even immense toog. Er staan maar liefst bijna 90 verschillende belegde broodjes op. Daarnaast zijn er panini’s, salades, soep, croques en pasta. Geen excuus dus om hier niets te vinden dat in je smaak valt.

09:39:23

Ik bestel uiteindelijk een broodje ‘Snackfood’ (kaas, hesp, salami, mayonaise, verse ui, tomaat, sla en ei). Voor mijn collega breng ik een broodje ‘Caesar kip’ mee (kippenwit, pijpajuin, yohurtdressing, parmezaan, pijnboompitten en rucola). Gezien het royale beleg, worden het twee kleine stokbroodjes. Het eerste kost me 2,80 euro, mijn collega blijkt een duurdere vogel: 3,30 euro. Hoewel ze niet helemaal opgetogen lijkt met mijn komst, maakt de dienster de broodjes zorgvuldig klaar en verpakt ze netjes, elk afzonderlijk. Geen luxe als je weet dat ze niet voor onmiddellijk gebruik zijn.

lunch bij Snackfood in Gent lunch bij Snackfood in Gent lunch bij Snackfood in Gent

Op het werk vliegt het zakje nog even in de koelkast. Eens de maag begint te grommen, haal ik ze boven. Jammer dat de stokbroodjes wellicht bake-off zijn, voorgebakken broodjes die in de zaak nog even worden afgebakken. Ook de kwaliteit van het beleg is doorsnee. De ‘Caesar kip’ blijft dan nog iets langer nazinderen dan het broodje ‘Snackfood’, waar wel heel zuinig met de snippers ui en de salami is omgesprongen. Bij het broodje met kip is het dan weer zoeken naar de pijnboompitten die op de kaart beloofd zijn. Maar de yoghurtdressing is best lekker en maakt van het broodje een smeuïg geheel. In het zonnetje op het tuinterras van de Gentse snackbar zou ik mij dit best laten welgevallen.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?