Revista: Hotspot

Moet je op je eentje lunchen? Geen paniek. Veel eetcafés bieden je de krant aan als disgenoot. Kom je daar niet mee toe, dan biedt Revista, dat in het Spaans ‘magazine’ betekent, soelaas. Niet alleen is er een wall-to-wall magazinerek, gaande van Dag Allemaal tot Wallpaper, maar in deze gratis (!) hotspot kan je ook in alle rust surfen.

2 oktober 2009

Delen

Revista, Antwerpen
Revista
Karel Rogierstraat 47
2000 Antwerpen
0474/77.51.12

Score: 4 / 5

14:12:21

Inspiratiebron voor deze hippe tent op het al even hippe Antwerpse Zuid zijn de Zuid-Amerikaanse kiosko’s, waar je naast een kop koffie ook voor lectuur terecht kan. Het houdt ergens het midden tussen een krantenwinkel en een kleine bistro. De Antwerpse variant heeft het iets strakker en witter opgevat in termen van interieur. Op zonnige dagen staan er ook enkele tafeltjes buiten, met zicht op de Leopold de Waelplaats.

Wie de dag goed wil beginnen, kan hier kiezen voor een al dan niet uitgebreid ontbijt. Als ik binnenstap, is het echter al ruimschoots lunchtijd. En dan is de keuze beperkter: enkel broodjes, allemaal ook om mee te nemen. Op het suggestiebord naast de toog staat het assortiment opgesomd. Daar zitten geen speciallekes bij, wel klassiekers als een broodje kaas, ham of tomaat-mozarella. Mijn keuze valt op een broodje serranoham. Prijzen zijn op het bord niet te vinden.

14:20:32

In afwachting van mijn broodje, les ik de dorst met een Vedette. Daarvan staat de prijs wel op de kaart: 2 euro. Niet goedkoop, maar je zit dan ook in een van de meest trendy wijken van ’t stad. Terwijl ik van de correct getapte pils geniet, komt de vriendelijke ober nog eens vragen welk broodje ik nu weer besteld had. Het kenmerkt de nonchalante, maar charmante bediening.

Revista - Antwerpen Revista - Antwerpen     

Achter de toog begint zijn collega het broodje klaar te maken. Blij dat dat hier à la minute gebeurt. Ook de ingrediënten zijn helemaal vers, zie ik meteen wanneer het broodje op tafel komt. Het stokbrood is lekker krokant gebakken en ook de rucola is nog knapperig. De serranoham zelf is geen topkwaliteit, maar voor een broodje hoeft dat ook niet. Tomaat, pesto en parmezaanschilfers maken het geheel af.

De samenstelling van het broodje is misschien minder creatief dan het interieur, maar het smaakt ons. Omdat ik na het eten er snel weer vandoor moet, wenk ik de ober. Nog voor ik iets gezegd heb, weet hij dat ik de rekening wil. Daarop staat 5 euro voor het broodje. Toch wat aan de dure kant. Maar voor die prijs heb ik hier wel goed gegeten en gezeten.

(katrien.stragier@jobat.be)

Waar?


Grotere kaart weergeven            

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?