Quetzal: Oh ja chocola chocola

Waar kan je op een ijzige winterdag beter naar warmte en ontspanning zoeken dan in een chocoladebar?

13 januari 2011

Delen

Quetzal chocoladebar
Quetzal – de chocoladebar
Sint-Pietersnieuwstraat 99
9000 Gent
www.chocoladebar.be

Score: 4 / 5

In Gent kan dat bijvoorbeeld bij Quetzal, gelegen in de Sint-Pietersnieuwstraat. De warme kleuren van het interieur doen ons al watertandend voor de deur stilstaan. Eenmaal binnen mist ook de zware geur van gesmolten chocolade zijn effect niet.

De naam Quetzal is afgeleid van Quetzalcoatl, de Azteekse god die cacao naar de aarde bracht als geschenk voor de mensheid. Bij Quetzal is dan ook niet alleen de chocolade zelf van belang. De bar heeft de ambitie om uit te groeien tot een ware ‘tempel voor chocolade’. Ze wil haar klanten onderdompelen in de chocoladecultuur, en dat lijkt aardig te lukken.

Minifondue

Hier heb je de keuze uit maar liefst vier soorten chocolademelk: witte, lichtbruine, bruine of zwarte (3,50 euro). Daarnaast heeft de kaart ook verschillende speciale combinaties te bieden, denk aan een Cholula (opgevuld met schuimige marshmallows) of een Mexican (met een honinglaagje waarop een pikant kruidenmengsel rust). Ook voor koffie, thee, milkshakes en zelfs smoothies kan je hier terecht.

De minichocoladefondue waar ik voor kies (5,90 euro), blijkt inderdaad erg mini te zijn. Ik krijg een aantal stukjes fruit met een klein potje gesmolten chocolade. Lekker, maar wel heel snel op. Ik proef ook van de heerlijke huisgemaakte chocolademousse met bruine chocolade (2,50 euro). Daarnaast staat chocoladebar Quetzal bekend om haar uitmuntende brownies, de specialiteit van het huis.

Fontein

De grootste chocoladefans zijn bij Quetzal ook welkom om met twintig tot vijftig personen te komen fonduen met een indrukwekkende chocoladefontein. De fontein is bovendien beschikbaar voor bedrijfsfeestjes, bruiloften of verjaardagen. Tot 500 personen kunnen meegenieten.

De chocoladebar organiseert ook presentaties over de geschiedenis van chocolade en degustaties waarbij verschillende soorten kwaliteitschocolades geproefd kunnen worden.

Op weekdagen is Quetzal Gent geopend tot 22 uur. Je woont of werkt niet in de buurt van Gent? Geen nood, chocoladebar Quetzal vind je ook in Antwerpen en Leuven.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?