Past à Porter: Afhaalitaliaan

Pizza afhalen is zonder meer een evidentie maar ook de meeneempasta wint de laatste jaren aan populariteit. Evenwichtiger dan frieten, minder vettig dan kebap en in een mum van tijd klaar: de voordelen zijn legio. Het succes van de Leuvense pastabar Past à Porter gaat dan ook in stijgende lijn. Iedere weekdag kan je hier zowel ’s middags als ’s avonds terecht voor een origineel pastagerecht.

26 augustus 2011

Delen

Past à Porter in Leuven
Past à Porter
Tiensestraat 46
3000 Leuven

Score: 3 / 5

Keuze is er uit drie pastasoorten (spaghetti, penne en spirelli’s) en zo maar even elf huisgemaakte sauzen. Naast de typische sauzen bolognaise, arrabbiata en pesto biedt Past à Porter ook originele combinaties zoals bijvoorbeeld een saus met pancetta, spinazie en mascarpone (fiorentina) of met kip, kokos en thaise rode curry. De gerechten zijn hier overigens opvallend zacht geprijsd. De pasta met gerookte zalm, prei en kruidenroom is met 8 euro het duurst.

Na even aarzelen kies ik voor een penne El Diablo, de suggestie van vandaag (6 euro) met chorizo, zongedroogde tomaat en verse look. Zoals de naam enigszins doet vermoeden is het resultaat – dat binnen de twee minuten dampend voor mijn neus staat – duivels pikant maar wel bijzonder lekker. De flinke portie pasta is rijkelijk overgoten met saus. Al naargelang je wensen krijg je gruyère dan wel parmezaanse kaas bij je gerecht.

Heerlijk huisgemaakt

Wie zijn pasta meeneemt naar het werk, krijgt die voorgeschoteld in een stevige beker die de inhoud lange tijd gloeiend heet houdt. Ook plastieken bestek kan je meekrijgen, al eet dat wat minder comfortabel. Wie ervoor kiest zijn schotel ter plaatse te consumeren, krijgt die netjes op een bord aangeboden.

Beneden zijn de zitplaatsen beperkt, maar op de eerste verdieping is er extra plaats voorzien. Rode tinten overheersen het interieur, dat grotendeels wordt ingepalmd door een lange rode toog waarachter je de kok van dienst met zijn pasta’s en sauzen in de weer kan zien.

Ondanks de omvang van mijn hoofdgerecht laat ik een dessertje niet graag schieten. Bij Past à Porter kan je heerlijke huisgemaakte chocomousse krijgen, net als tiramisu met speculaas.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?