Papillon Pizza: Vlinders in de buik

Het idee is eenvoudig: vraag aan enkele sterrenchefs welke ingrediënten zij graag in welke combinatie op een pizza zouden willen zien en trek met het originele resultaat naar je gasten. Eén blik op de glazen toog van Papillon Pizza – dat het idee uitwerkte en in de praktijk bracht – maakt meteen duidelijk dat je hier geen alledaagse pizza op je bord krijgt.

13 augustus 2011

Delen

Papillon Pizza - Brussel/Bruxelles
Papillon Pizza
Amerikaansestraat 91
1050 Elsene
www.papillonbychef.com

Score: 4 / 5

Grote vierkante pizzabodems laten als vlinders hun vele kleuren zien. Wat dacht u van Picca Lily, met pickles, ui, kumatotomaat, daslook en chorizo? De verrassende Omega 3, met broccolimousse, bloemkool en omelet van parmezaanse kaas en kurkuma, gaat dan weer de vegetarische toer op. Ik proef van de veeleer klassieke Tomcherry (kerstomaatjes, San Daniele-ham, scamorza en rucola) en van de wat minder voor de hand liggende p² met sinaasappelschil en appelsien, fenegriek, champignons, kefta (gehaktballetjes) en mousseline van feta (beide 3,50 euro).

Drie jonge, Belgische sterrenchefs – Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps), Alex Hanbuckers (Auberge De Herborist) en Christophe Hardiquest (Bon-Bon) – verleenden hun medewerking bij het samenstellen van de garnituren voor de pizza’s. Iedere maand verschijnen er nieuwe combinaties op de kaart. Voor kinderen zijn er aangepaste, eenvoudige pizza’s en op vrijdag staat er vis op het menu.

Papillon Pizza Brussel Papillon Pizza Brussel 

Erg hongerig

De pizza kan mee naar huis genomen en daar opgewarmd worden, maar wie al dat lekkers graag ter plaatse verorbert, kan dat doen in een aangenaam en licht kader. Hier kan je niet alleen plaatsnemen op stoelen of banken, maar ook op zachte schommels die aan het plafond zijn vastgemaakt. Zelf moet ik even wennen aan het wat onstabiele zitmeubel, maar een zevenjarig meisje wat verderop kan haar plezier duidelijk niet op.

De lunchformule (8,50 euro) geeft je recht op drie stukken pizza, of twee stukken als je er liever een dessertje bij wil. De chocolademousse is overigens een aanrader. Kwaliteit gaat bij Papillon Pizza evenwel voor op kwantiteit. Wie echt erg hongerig is, heeft aan drie stukje pizza wellicht niet genoeg.

Pizza Papillon is gevestigd in de Amerikaansestraat in Elsene en opent op weekdagen de deuren tussen 12 en 15 uur en tussen 18 en 23 uur. Op zaterdag heel de dag geopend, op zondag enkel ’s avonds.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(mo)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?