Natural Caffè: Het pleintje

De Kunstberg in Brussel heeft zijn naam niet gestolen. In de buurt tref je onder andere het Instrumentenmuseum, de Bozar en het gloednieuwe Magrittemuseum.

25 maart 2010

Delen

Natural Caffè in Brussel
Natural Caffè
Kunstberg 20
1000 Brussel
www.naturalcaffe.com

Score: 4 / 5

12:00:02

Het stuk dat de benedenstad met de bovenstad verbindt, kreeg onlangs een fikse opknapbeurt. Het oude ‘Congressenpaleis’ werd met de hulp van toonaangevende architectenbureaus omgedoopt tot ‘Square’, een ontmoetingscentrum voor zaken- en allerlei andere lui uit de hele wereld. Naar analogie met de glazen piramide voor het Louvre werd hier een glazen kubus neergepoot die toegang verschaft tot de ingang van het Meeting Center.

Met de facelift kwam er ook ruimte voor nieuwe horecazaken. Restaurant ‘Kwint’ bijvoorbeeld, helemaal op het topje van de berg. Wie zijn lunch liever iets bescheidener aanpakt, kan terecht in een eettentje langs de gaanderij op de zijkant: ‘Natural Caffè’. Onze hoofdstad telt nog twee andere vestigingen onder deze noemer, maar gezien het kwart miljoen bezoekers dat jaarlijks op Square afkomt, was er ook hier nog plaats voor een snelle hap of een koffie. Op de toog liggen trouwens niet alleen Belgische kranten zoals De Standaard en Le Soir. Je kan hier net zo goed The Times krijgen om je gezelschap te houden.

12:04:33

Aangezien ik alleen op baan ben, lijkt die Engelse krant mij een uitstekende disgenoot. Het concept van Natural Caffè zal velen aan Exki doen denken, al krijg je hier Illy-koffie. Het eten is zelfbediening. Met je plateautje in de hand kan je uit een uitgebreid assortiment kiezen van soep, broodjes, pizza, quiches, salades en pasta. Zelf kies ik een van de broodjes uit de koeltoog: een ‘americano’ (meergranenstokbrood, américain préparé, augurk, kappertjes, ui en waterkers; 4,90 euro). Als dessertje laat ik me verleiden tot een tiramisu met speculoos (2,70 euro).

lunch bij Natural Caffè in Brussel lunch bij Natural Caffè in Brussel 

Ik reken af bij het vriendelijke - maar uitsluitend Franstalige - personeel en neem plaats aan een toog achter het raam. Op zo’n unieke locatie moet je wel van het uitzicht genieten. Ook van het eten is het smullen, al is er met waterkers en ui eerder zuinig omgesprongen. Maar het broodje zelf is heerlijk krokant en dus vers. Ook de tiramisu loopt vlotjes binnen. Heerlijk luchtige mascarpone en kruidige speculoos. Alleen de amaretto waarvan het etiket melding maakt, proef ik niet. Toch lepel ik het vlot binnen op de tonen van zomerse latinomuziek, terwijl vooral mannen in pak hier aan hun lunch beginnen. Voor hen maakt het wellicht niet veel uit dat je hier iets meer betaalt dan in andere broodjeszaken. En daar hebben ze gelijk in, want je krijgt waar voor je geld.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?