Mondada: Anders dan anders

Er zijn van die dingen die zich niet onder één noemer laten vatten. Mondada is daar een van. ’s Morgens kan je er terecht voor koffie en ontbijt, overdag zijn er snacks, slaatjes en broodjes en ’s avonds verandert de zaak in een restaurant. Niet alleen de menukaart maar zelfs het interieur evolueert mee.

4 november 2009

Delen

Mondada in Gent
Mondada
Woodrow Wilsonplein 4
9000 Gent
www.mon-dada.be

Score: 4 / 5

12:26:19

Het is bijna onmogelijk om Mondada leeg aan te treffen. Ik heb dan ook geluk er pal op de middag zonder reservatie een leeg tafeltje aan te treffen. Tweede meevaller: ik heb ongehinderd zicht op de toog waar te alle tijde een rij borden klaarstaat met het zijslaatje dat hier bijna elk gerecht begeleidt. Een goede voorbereiding is, zeker in een drukke zaak als deze, van levensbelang voor een vlotte service.

Naast mij zitten twee jongemannen druk te discussiëren met de laptop op tafel. Ze bestellen een mojito, al is de werkdag nog maar halverwege. Zelf vind ik het nog te vroeg voor rum, dus sla ik er de menukaart meer even op na. Ondertussen legt de serveerster een kaart met de middagsuggesties op mijn tafeltje. Daar vind ik onder andere carpaccio en een salade met eendenborst op.

Lunch @ Mondada in Gent Lunch @ Mondada in Gent

Voor een snelle hap mag het echter iets eenvoudiger zijn. Aangezien we in Gent zijn, bestel ik een broodje Gentenaar: een barra gallega (Spaans stokbroodje op steen gebakken) met américain préparé, tartaar, waterkers, ei en verse ui (5,20 euro). Daarbij neem ik een half litertje Chaudfontaine bruis (3,80 euro) en een espresso voor achteraf (2,50 euro).

12:42:35

In een mum van tijd staat een mooi gepresenteerd broodje voor mijn neus. De ingrediënten zien er kakelvers uit, alleen de sla en het witloof in het bijhorende slaatje doen wat onder. Barstensvol smaak zit de salade niet, maar uiteindelijk is het voor het broodje dat ik hier gekomen ben. En daar is niets op aan te merken. Door de tartaar is de préparé lekker smeuïg en een goed tegengewicht voor de pikante waterkers. Het broodje is dan weer perfect krokant en duidelijk geen bake-off, waarbij voorgebakken brood nog even in de oven gestopt wordt.

Het komen en gaan van mensen zorgt er bovendien voor dat je je hier geen moment verveelt. En is het rustiger, dan kan je altijd een blik werpen op de semi-open keuken. Met een nip aan de espresso geniet ik van het schouwspel. In feite heb ik een lungo - een aangelengde espresso - gekregen, maar daardoor laat ik de pret niet bederven.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?