Manna & Co: Doe-het-zelfzaak

In het hart van de Brugse binnenstad, te midden van de drukbezochte kantwinkels en de nogal eigenzinnige geur van paardenkoetsen, bevindt zich Manna & Co, zowel ’s morgens als ’s middags de ideale plek voor een snelle hap. Hier vind je een bijzonder ruim assortiment aan quiches, slaatjes, broodjes, panini en pizza. Voor negen euro zijn er ook uitgebreidere warme schotels verkrijgbaar, waaronder lasagne, bami goreng of Indian chicken.

6 maart 2012

Delen

Manna & co
Manna & Co
Katelijnestraat 46
8000 Brugge

Score: 2 / 5

Opmerkelijk: hier kan je naar hartenlust je eigen slaatjes samenstellen. Een heus stappenplan helpt je om tot de gewenste mix te komen. Zo moet je eerst voor de beste basis kiezen: ga je voor pasta, rijst, krielaardappeltjes of een salademix? Vervolgens maak je een selectie uit een lijst aan ingrediënten, bestaande uit groenten, kazen, vleeswaren en vis. Hoe meer ingrediënten je kiest, hoe meer je betaalt.

Om tot de juiste afwerking te komen, dien je zelf een dressing aan te wijzen. Tomatentapenade, honingmosterdvinaigrette of olijfolie met balsamico: het kan allemaal. Voer voor doe-het-zelvers, maar niet voor chronische twijfelaars, dat is duidelijk. Ook het ontbijt kan overigens naar believen door de klant worden samengesteld.

Lunch in Brugge bij Manna & co Lunch in Brugge bij Manna & co Lunch in Brugge bij Manna & co 

Zelf houden we het liever simpel. We proeven een weinig originele maar afgewerkte pastasalade met zongedroogde tomaten, fetakaas en olijven, en een quiche met spinazie, geitenkaas en spekjes. No-nonsense, dat wel, maar ons taartpuntje quiche ligt er op een groen plastieken plankje toch een beetje zielig en verloren bij, zo zonder enige versiering of bijhorend slaatje.

Stoel kost geld

Felle groene en oranje tinten overheersen het verder wat kille interieur. Binnen kan je plaatsnemen aan lange tafels, maar wie van de beschikbare zitplaatsen gebruik wenst te maken, moet wel extra geld neertellen voor zijn lunch. Een toeristisch trekje dat jammer genoeg weinig uitnodigend of hartelijk overkomt.

Bij Manna & Co kan je uiteraard ook genieten van plaatselijke bieren als Brugse Zot en Straffe Hendrik. Beide bieren worden gebrouwen in De Halve Maan, een brouwerij die op nog geen steenworp van de lunchzaak terug te vinden is, meerbepaald op het Walplein. Hier worden dagelijks heel wat toeristen en bierliefhebbers rondgeleid door zowel de moderne brouwerij als het museum.

Ook vlakbij ligt de site van Oud Sint-Jan. In dit vroegere hospitaal is nu een congres- en evenementencentrum gevestigd. Van hieruit krijg je een prachtig zicht op de Brugse reien en de al even dichtbij gelegen Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Waar?


Grotere kaart weergeven             

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?