Lunchbox: Lunchboxsuperdeluxe

Al van ver trekt de gifgroene gevel van de Lunchbox op het Antwerpse Theaterplein de aandacht.

25 maart 2011

Delen

Lunchbox in Antwerpen
Lunchbox
Nieuwstad 8-10 (Theaterplein)
2000 Antwerpen
www.lunchbox.be

Score: 4 / 5

Het eetcafé, waar je anders dan de naam misschien doet vermoeden niet alleen kan lunchen maar ook kan ontbijten en dineren, beslaat twee aanpalende huizen en maakt dan ook een erg ruime indruk. Toch kan het hier rond het middaguur aardig vol zitten. Enkele mensen hebben het gewaagd zich buiten op het grote terras in de zon te zetten. Voor hen zijn er dekentjes voorzien – al even gifgroen als de gevel – en dat is maar goed ook, want de zon geeft vandaag niet al te veel warmte.

Ik opteer toch voor een plaatsje binnen, dicht bij de deur. Ook hier blijkt opvallen het codewoord. Het interieur zit vol stedelijke en ook een paar exotische accenten. Wieltjes van skateboarden doen dienst als kapstok, terwijl de planken – in twee stukken gezaagd en tegen de muur bevestigd – gebruikt worden als krant- en tijdschriftenhouders. Een van de muren staat vol graffiti, aan een andere hangt een gigantische wereldkaart. Oude brooddozen in alle vormen en maten staan uitgestald op een schap boven mijn hoofd en aan het plafond hangt een grote discobal. Reisboeken liggen ter inzage op de toog.

Gewoon lekker

Bijzonder leuk is de creatieve menukaart, uitbundig versierd met tekeningetjes en symbolen. De kinderkaart is neergepend met onvaste kinderhand en eveneens door een kind van een illustratie voorzien. Bij de Lunchbox eet je wraps, huisgemaakte hamburgers, tapas, salades, pasta, focaccia’s of een van de (wat duurderde) gerechten van het ‘Monthly Menu’. De meeste hapjes hebben een erg originele naam meegekregen. Zo zijn ‘Flying Dutchman’ en ‘Antwerpen-Centraal’ namen van kruidenbroodjes. Ik kies voor een kruidenbrood Da Vinci met artisanale mozzarella, rucola, tomaat en basilicum en krijg niet helemaal op mijn bord wat ik had verwacht: de basilicum blijkt pesto te zijn en de tomaatjes zijn zongedroogd. Desalniettemin kan het broodje mij bekoren.

Ook de verschillende fruitsappen (4,50 euro) dragen vreemde namen, zoals ‘Gewoon lekker’ (met appel, banaan en kaneel) of ‘after work out’ (met banaan, sinaas en selder). Ontbijt (13,50 euro) en brunch (16,50 euro voor onder andere soep, cava, gerookte zalm, kalkoenhesp en roomkaas) kan je hier krijgen tot 15 uur. In de sweet corner lonkt heerlijk vers ogend gebak. Wie zijn of haar vrienden graag plezier doet met een uitje naar de Lunchbox, kan tot slot een beroep doen op de Lunchboxcadeaubonsuperdeluxe.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?