Le Max: Italiaans lunchbuffet

20 januari 2011
In Schaarbeek, bijna in de schaduw van de uitzendtoren van de VRT, ligt al sinds 1975 het sympathieke restaurant Le Max. Journalisten, zakenmensen en buurtbewoners komen hier rond het middaguur graag genieten van het lunchbuffet dat wordt opgediend in de kelder.
Le Max in Brussel
Le Max
Emile Maxlaan 87
1030 Brussel (Schaarbeek)
www.lemax.be

Score: 4 / 5

Dat gedeelte van het restaurant staat bekend als ‘Le caveau du Max’ en heeft een heel eigen karakter. Vooral de blote bakstenen muren springen in het oog. Voor minder dan tien euro kan je hier op weekdagen genieten van een uitgebreid aanbod aan warme en koude antipasti.

Zelf schuif ik aan tafel bij Le Max, het iets duurdere en wat deftiger ogende restaurantgedeelte op de begane grond. Ik zeg iets duurder, al staat ook Le Max bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De keuken is overwegend Frans en Italiaans. Op het menu staan verschillende pastagerechten en risotto’s, waarvoor je vaak nog geen tien euro hoeft neer te tellen, en voor de vele vleesgerechten (escalope, piccata …) betaal je amper 11,90 euro.

Le Max in Brussel Le Max in Brussel       

Ik kies voor de rigatoni – een buisvormige pasta met ribbeltjes aan de buitenzijde – met artisjokken en pancetta (9,90 euro) en krijg een rijkelijke portie voorgeschoteld. Ook vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Penne all’arrabbiata, orechiette met aubergines en cannelloni met spinazie en ricotta zijn maar enkele van de vele vegetarische pastagerechten.

Jazz

De uitgebreide dessertenkaart dreigt besluiteloze klanten tot wanhoop te drijven. De chocomousse van pure chocolade blijkt gelukkig een schot in de roos. Een extra pluim gaat zonder meer naar de bijzonder vriendelijke bediening door het alerte en hulpvaardige personeel.

In het loungesalon op de eerste verdieping kunnen gasten na het eten terecht om bij te praten bij een cognac of grappa. Wie dat wenst kan zich ook te goed doen aan de kwaliteitsvolle sigaren die hier worden aangeboden. In de kelder worden overigens regelmatig jazzconcerten georganiseerd. Zo staan op 10 februari Four for Chet en op 3 maart het Frédéric Delplancq Quartet geprogrammeerd.

Waar?


Grotere kaart weergeven     

(mo) - Le Max is open van 12u tot 14.30u en van 19u tot 22.30u. Op maandag sluit het restaurant de deuren. Voor de volledige eventkalender kan je surfen naar www.netevents.be.      

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16958 andere jobs