Le Bar à Tapas: Lunchen op z'n Spaans

Vlakbij de Brusselse Beurs bevindt zich tussen de vele kleine eetgelegenheden ook een authentieke tapasbar. Bij Le Bar à Tapas kan je in de vooravond even tot rust komen bij een drankje en een hapje. Wie meteen een uitgebreid assortiment bestelt, kan ook de grote honger stillen. Rond de middag heb je de mogelijkheid om voor een lunchformule te kiezen. Voor tien euro krijg je al snel vier tapas op je bord, geselecteerd door de chef.

13 augustus 2011

Delen

Le Bar à Tapas - Brussel/Bruxelles
Le Bar à Tapas (centre)
Borgval 11
1000 Brussel
www.baratapas.be

Score: 3/5

Onder de tapas natuurlijk klassiekers als patatas bravas, calamares, chorizo, tortilla, paella en albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus), maar op de kaart staan ook veel minder voor de hand liggende hapjes. Gefrituurde kippenbeignets met honing, gegratineerde aubergine, gamba’s met gember of ‘spinazieflappen’: het zijn maar enkele van de vele specialiteiten. In totaal kan je hier proeven van meer dan zestig Spaanse lekkernijen. Een vooraf samengestelde combinatie van tapas is dan ook een aanrader voor iedereen die doorgaans moeite heeft met het maken van keuzes.

Ook koude tapas, zoals gevulde druivenbladeren en geroosterde paprika, zijn verkrijgbaar, net als grotere tapas voor wie echt met veel honger zit. De tapas zijn genummerd, maar een bezoek aan deze tapasbar staat ver af van een avondje bij de Chinees. Alle hapjes zijn huisgemaakt met Spaanse producten. Het personeel is eentalig Frans, al geeft de kaart ook alle nodige informatie in het Nederlands. De bediening gaat vlot en snel.

Intimiteit

In de winter ademt het tapasrestaurant door het warme licht en de knusse opstelling van de tafeltjes veel intimiteit uit. ’s Zomers is het dan weer behoorlijk donker en koel binnen. De grote ramen worden opengezet en gasten kunnen plaatsnemen op het terras aan de straatkant. Onwillekeurig overvalt me hier een zuiders gevoel. Ondanks de drukke omgeving lijkt Le Bar à Tapas in de schaduw van het gewoel te liggen.

Er bevindt zich nog een tweede Bar à Tapas op de Waterloosesteenweg in Elsene. Het restaurant is daar gevestigd in een groot pand met achteraan op de eerste verdieping een verwarmd terras. Alle tapas kunnen ook mee naar huis worden genomen.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Bar à Tapas Brussel

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?