Greenway: Niet alleen voor veggies

26 mei 2010
De zoektocht naar een geschikte eettent om met die vegetarische collega na het werk een hapje te gaan eten, loopt niet altijd over rozen.
Greenway in Gent
Greenway
Nederkouter 42
9000 Gent
www.greenway.be

Score: 3 / 5

18:05:45

De vegetarische optie beperkt zich meestal tot een lasagne of spaghetti waar het gehakt achterwege gelaten is. Bij Greenway in Gent is het aanbod voor groenteliefhebbers gelukkig uitgebreider. Het enige vlees dat je hier aantreft, zijn de twee koeien op het schilderij aan de wand.

Paul Floorizone startte de zaak in 1997. Intussen is er ook een vestiging in Leuven. Wie niet in een van deze studentensteden raakt, kan een vegetarische hap van zijn signatuur vinden in de koelrekken van Delhaize. Sinds drie jaar vind je er kant-en-klare veggie gerechten met een knipoog naar de wereldkeuken. Kortom, gezonde fastfood. Vooral de groenteburgers sloegen al snel in en niet alleen bij overtuigde vegetariërs. Logisch dus dat deze formule 13 jaar na de start ven Greenway intussen veel navolging kent in andere healthy snackbars.

Maar is het origineel beter dan de kopieën die her en der zijn opgedoken? Ik spring net voor de avonddrukte binnen in de zaak op de Nederkouter.

18:10:50

Het is er nog tamelijk rustig. Op de menukaart boven de besteltoog prijkt het gebruikelijke aanbod van belegde broodjes (3,80 euro), salades (7 euro) en uiteraard groenteburgers (5 euro, met slaatje 7,50 euro). De vegetarische pasta’s schommelen dan weer tussen de 8 en 9 euro. Zelf besluit ik die betreden paden te verlaten en uit het wisselende aanbod op het krijtbord rechts van de toog te kiezen. Na wikken en wegen wordt het een Griekse wrap (7,50 euro). De Franstalige dienster neemt vriendelijk mijn bestelling op, die ze aan tafel belooft te brengen.

lunch bij Greenway in Gent lunch bij Greenway in Gent lunch bij Greenway in Gent

Daar moet ik een tiental minuten wachten. Intussen komen er druppelsgewijs andere klanten binnen: een studente, een alternatief koppeltje, een jonge professional met hemdje van Ralph Lauren. Niet alleen geitenwollensokken dus. Het aanbod groenten op mijn goedgevulde bord blijkt al even divers. Naast de wrap is er nog een salade voorzien met onder meer tomaten, wortelen, komkommer en kool. Lekker met de yoghurtvinaigrette die je samen met het bestek op tafel vindt.

Ook de warm geserveerde wrap biedt veel smaken. Jammer dat vooral de smaak van de ui, die verre van fijn is gesneden, blijft hangen. Ook met de feta is men royaal, terwijl de dille en munt in al dat smakengeweld een beetje verloren gaan. Zo blijft het gerecht een beetje vlak. Met wat meer verfijning zou het beter tot zijn recht komen.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook