Green Kitchen: Ruime keuze in de keuken

Op het eerste gezicht waan je je bij Green Kitchen in een kantine, maar dan wel een met een bijzonder mooi decor. De grote, lichte eetzaal is gevestigd in het BEL-vue-museum - het voormalige 18de-eeuwse Bellevue Hotel - op het Brusselse Koningsplein. Imposante spiegels, kroonluchters en borstbeelden staan in sterk contrast met de eenvoud van de tafeltjes en de helgroene plastieken stoelen die het lunchrestaurant kenmerken.

13 augustus 2011

Delen

Green Kitchen - Brussel/Bruxelles
Green Kitchen
Koningsplein 9
1000 Brussel
www.green-kitchen.be

Score: 3 / 5

Aan de andere kant van de hal bevinden zich de koeltogen en de salad bar. Grote groene slakommen staan te wachten om gevuld te worden met het vele lekkers dat je zelf kan uitkiezen. Neem als basis een groene gemengde salade of penne en voeg er naar hartenlust ingrediënten aan toe. In totaal vind je er bijna vijftig, van rozijnen, ananas en beenham tot geitenkaas, scampi’s en asperges. Een van de vele sausjes maakt het gezonde middagmaal helemaal af. Betalen doe je op basis van gewicht.

Enigszins radeloos door die veel te ruime keuze aan heerlijkheden, wend ik me tot de koeltogen. Ook hier blijkt het aanbod uitgebreid. Voor vijf euro kan je er verschillende klaargemaakte salades vinden, die namen dragen als 100% chèvre (met sla, geitenkaas, appel, spekreepjes, walnoot en honing-mosterdsaus) of 100% indian (kip tikka massala, met room, ajuin, wortel, yoghurt, tomaten, specerijen en rijst). In de koeltoog liggen ook boterhammen, wraps en biologische burgers.

Green Kitchen Brussel Green Kitchen Brussel 

Eigen boerderij

Green kitchen gaat er prat op dat alle gebruikte producten iedere morgen in een eigen boerderij worden klaargemaakt. De verse kruiden komen uit een eigen kruidentuin en de broden worden gebakken door een artisanale bakker. Verse fruitsappen en gezonde drankjes als Bionade, Arizona ijsthee en Firefly Tonics staan uiteraard ook in de vitrine te blinken.

Na enig gedraal kies ik voor een sandwich om mee te nemen op de trein. De kaasboer, de cowboy en de tovenaar zijn maar enkele van de mogelijkheden. Voor mij wordt het de poelier (3,80 euro), een ciabatta met gegrilde kippenborst, parmezaanse kaas, tomatenade en roquette. Echt een voltreffer is dat overigens niet: het beleg smaakt wat vlak en het broodje kan krokanter.

Green Kitchen is geopend van 10.30u tot 16.30u. In het weekend blijft het restaurant een uurtje langer open en wordt er ’s morgens ook een uitgebreide brunch voorzien. Maandag is de vaste sluitingsdag.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(mo)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?