Ethnic Foods: De wereld in een hap

15 april 2010
Het is paasvakantie en dus opvallend rustig in het politieke hart van Brussel. Op de terrasjes is ondanks het aangename lentezonnetje weinig volk te bespeuren. Ook niet bij Ethnic Foods, een broodjes- en traiteurzaak in de IJzerenkruisstraat.
Ethnic Foods in Brussel
Ethnic Foods
IJzerenkruisstraat 14
1000 Brussel
www.ethnicfoods.be

Score: 4 / 5

11:45:06

Het piepkleine eettentje bestaat intussen al een vijftal jaar en spitst zich toe op wereldkeuken. De uitbaters brengen graag iets anders dan het klassieke broodje kaas of ham. Mayonaise vind je hier al helemaal niet.

In de koeltoog staat dan weer wel ‘kip tandoori’, die hier naar verluidt vlotjes over de toonbank gaat. Die wordt op een broodje aangeboden met yoghurtsaus en kruiden (4,95 euro). Of je kan opteren voor een broodje ‘shami kebab’, met rundvlees en linzen (4,95 euro). Zelfs broodjes met meer vertrouwde ingrediënten zoals brie of kipsalade krijgen een exotische toets door wat mangovinaigrette of curry en gekarameliseerde appel toe te voegen. Op de toog staan verschillende soorten huisgemaakt stokbrood met onder andere olijven en zongedroogde tomaten.

11:49:51

Ik had buiten op het bord mijn oog al laten vallen op een ‘broodje van de week’ met grisonvlees. Klinkt misschien niet meteen wereldkeuken, maar dit gedroogd rundvlees uit de Alpen is een echte delicatesse. Dat komt op een bieslookbroodje met cottage cheese, zongedroogde tomaten en roze peper. Er wordt ook nog rucola bij gelegd, al is dat niet op de kaart vermeld. Dat kost je 5,50 euro. Omdat in het zaaltje maar een minitoogje met een viertal zitplaatsen is, besluit ik om mijn bestelling mee te nemen. De bestelling doe ik en français aangezien de bediening hier Franstalig is.

Lunch in Brussel, bij Ethnic Foods Lunch in Brussel, bij Ethnic Foods

Ik krijg het broodje netjes in twee gesneden mee in een papieren zakje. Ideaal om er onderweg een hap uit te nemen. Als snel volgt er een tweede hap, en een derde. Het smaakt, dat zoutige vlees met de zachte, zurige kaas en het aroma van de peper. Enkel het broodje mocht misschien wat dunner en krokanter om ten volle van het beleg te kunnen genieten. Maar voor wie hier in de buurt is en net iets anders en beter dan de doorsnee hap zoekt, is Ethnic Foods zeker een aanrader. En voert je werk je niet naar deze contreien dan beland je hier misschien door de gratis tentoonstelling in de Loketten van het Vlaams Parlement over de kunstenaarsfamilie Vermeersch. Een bijkomende tip.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16886 andere jobs