Eten vol leven: Kaas zonder melk

Groenten, fruit, zaden en noten: ziedaar de basisingrediënten waar Eten vol leven zich van bedient om de meest uiteenlopende gerechten te bereiden. Cheesecake bereiden zonder melk? Het kan, zo blijkt wanneer ik van het stukje taart proef dat ik krijg voorgeschoteld. Op basis van amandelmelk en cashewnoten kan je iets maken wat alleszins heel goed lijkt op ‘echte’ cheesecake.

23 september 2011

Delen

Eten vol leven Antwerpen
Eten vol leven
Minderbroedersrui 52
2000 Antwerpen
www.etenvolleven.be

Score: 3 / 5

De gerechten die Eten vol leven serveert, zijn niet alleen honderd procent plantaardig, maar ook biologisch, laag-glycemisch, glutenvrij, kosher én halal. Bovendien houdt Eten vol leven zich aan de voorschriften van de raw food-keuken. Bij de bereiding van hun gerechten gaat de temperatuur nooit boven de 45 graden. Op die manier blijft de optimale voedingswaarde bewaard. Koken is uit den boze, maar technieken als marineren, blenden, kiemen en fermenteren komen dan weer wel tot hun volle recht.

Vloerkleedjes

Ik proef van een smoothie met de naam ‘subtiele vriendschap’ (7 euro). Die vriendschap duidt op de aparte maar verfrissende combinatie van mango en basilicum. Ook de gazpacho (9 euro) biedt verkoeling. De koude soep wordt opgediend in een groot bord met originele granenkoekjes erbij.

Biologische sapjes, shakes, salades en pizza’s zijn ook te verkrijgen, net als courgettepasta, notentoastjes met houmous en verschillende desserts. Suggesties van de dag staan aangegeven op borden aan de muur. Iedere dag vind je daar een andere dagsoep voor 7,50 euro. Ontbijten behoort eveneens tot de mogelijkheden, uiteraard met huisbereide ontbijtgranen en fruitsla.

Eten vol leven – Antwerpen Eten vol leven – Antwerpen 

Eten vol leven is sober – om niet te zeggen een beetje spartaans – ingericht. Toog en kasten zijn opgetrokken uit triplexplaten. Op de kale bank tegen de muur liggen vloerkleedjes om het zitten wat aangenamer te maken. Witte en groene stoelen zorgen voor een beetje kleur. In de open keuken wordt alles met blenders en mixers voor je neus bereid. De verse groenten en stukken fruit liggen er in grote hoeveelheden uitgestald.

Eten vol leven – het eerste raw food-restaurant in Antwerpen – is op weekdagen open van 9 tot 17 uur, op zaterdag tot 15 uur en op zondag gesloten. Dit najaar kan je verschillende workshops volgen waarin je de basisprincipes van de raw food-keuken onder de knie krijgt. Zo leer je notenpaté maken of een volledig driegangenmenu bereiden volgens de regels van de rauwe kunst.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

(mo)     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?