De Markten: Nonchalante charme

Sommige eettenten groeien uit tot het symbool van een levensstijl. Zo ook de Markten in Brussel. Het eetcafé verbonden aan het gelijknamige gemeenschapscentrum is een uitgelezen ontmoetingspunt voor artistieke zielen. Maar ook wie het niet zo hoog op heeft met kunst, kan hier even tot rust komen in het minimalistisch decor of, op zonnige dagen, op het terras onder de bomen.

26 november 2009

Delen

De Markten in Brussel
De Markten
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel
Tel. 02/514.66.04
www.demarkten.be

Score: 3,5 / 5

12:36:06

Zelf heb ik er afgesproken met een collega voor een snelle lunch. Het eetcafé zit al goed vol en de jonge, trendy bediening moet zich haasten om iedereen tevreden te stellen. Enkele klanten hebben hun laptop meegebracht, anderen lezen de krant. De meesten doen wat op café gebruikelijk is: ze praten met hun gezelschap.

Niet zeker wat ik zal bestellen, kijk ik vooral ook in hun borden. De slaatjes zien er zeer smakelijk uit, maar lijken voornamelijk veel groene sla te bevatten. Boterhammen zijn ook in trek. Na een blik op de boterham met Parmaham (4,50 euro) van onze buurman, is de keuze van mijn gezelschap gemaakt. Uit ervaring weet ik dat de boterhammen hier best oké zijn en dus bestel ik een dagschotel die je niet meteen in een relaxte eettent als dit verwacht: een slaatje met gerookte eendenborst (9,50 euro)

  De Markten in Brussel De Markten in Brussel                       

12:49:56

In een hoek van het café kan je de keuken aan het werk zien. Altijd leuk, en enigszins geruststellend. Een jongedame staat er aan de lopende band borden te dresseren. Het eten moet hier dus wel vers zijn, dat is ook aan de borden te zien. De bediening is echter minder fris. Nog geen minuut nadat we besteld hebben, blijkt de ober alweer vergeten wat we gevraagd hebben. Omdat we genieten van de gezellige ambiance, vergeven we het hem.

Minder begrip heb ik voor wat in mijn bord ligt. Gele paprika en zeker fruit zie ik liever niet in een salade. Gerookte eendenborst in combinatie met paprika en druiven is ook geen voltreffer, maar van het goede te veel. Veel liever had ik er bijvoorbeeld wat gekarameliseerd witloof bij gezien. Een echte misser zijn de stukjes rauwe(!) sluimererwten.

  De Markten in Brussel De Markten in Brussel                      

De boterham van mijn collega ziet er lekkerder uit, al is de combinatie van Parmaham met stukjes meloen op het randje van afgezaagd. Daar nog eens verse kaas (in plaats van boter) en enkele stengels bieslook als decoratie bij, maakt het een vreemde combinatie. Waarom het niet eenvoudig houden en de semi-gastronomische pogingen laten voor wat ze zijn. Dan komen we hier zeker nog eens terug.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?