De Broers van Julienne / Juliette: Pasteitjes en pastel

De Broers van Julienne, zo staat er in grote witte letters aangegeven op de strakke gevel van een gebouw met hoge smalle ramen in de Yzerenwaag, hartje Antwerpen. Op die ramen lees je dan weer, in lentegroen, de naam Juliette. Achter de linkse vensters lonken de heerlijkste taarten, quiches en hapjes. Veel is er niet meer nodig om mezelf ervan te overtuigen dat deze zaak het onderzoeken waard is.
De Broers van Julienne / Juliette in Antwerpen
De Broers van Julienne / Juliette
Yzerenwaag 4
2000 Antwerpen
www.debroersvanjulienne.be

Score: 4 / 5

Binnen is het ruim en licht. Pasteltinten overwegen. Links, achter de toog met al dat lekkers, springt de groene wand in het oog. Op een plank aan de muur staat koopwaar uitgestald. Want Juliette is in de eerste plaats een biowinkel, waar je terecht kan voor allerhande biologische pasta, olie, siroop of frisdrank. Ook de vele huisbereide gerechten staan klaar om mee naar huis te nemen.

De rechterwand van de biowinkel is voorzien van een muurbrede kast die van de vloer tot het plafond reikt. De wandkast staat vol met biologisch verantwoorde wijnen, confituren en koffies. Achterin de zaak staat de kassa, met daarachter de open keuken.

Suikervrij

Ik zet me aan een van de pastelkleurige metalen tafeltjes. Het publiek bestaat overwegend uit jonge koppeltjes, waaronder een Scandinavisch paar – met kleine baby – dat wel van elke taart lijkt te willen proeven. De porties zijn nochtans niet bescheiden, zo ondervind ik wanneer ik een flink, driehoekig stuk chocoladetaart krijg voorgeschoteld (4 euro). De taart is heerlijk, net als de koffie, waarbij overigens ook nog een klein stukje gebak wordt opgediend. Ik proef ook van suikervrije rabarbercrumble (4,50 euro), die op smaak is gebracht met appel. Ook al doet de crumble zijn best, suiker blijft in mijn ogen toch een relatief onmisbaar ingrediënt voor een geslaagde rabarbertaart.

De hartige taarten en quiches die Juliette aanbiedt, getuigen van veel originaliteit bij het kiezen van de ingrediënten. Hetzelfde geldt voor het uitgebreide aanbod aan zomerse slaatjes, op basis van bijvoorbeeld pasta, bulgur of couscous.

Juliette maakt deel uit van De Broers van Julienne, een restaurant annex winkel – eveneens gelegen in Antwerpen – waar je al evengoed terecht kan voor de natuurlijke (en vegetarische) keuken.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

De Broers van Julienne 13 augustus 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook