Coup de soup: Voer voor soepfanaten

26 augustus 2011
Soepbars zijn hip, en het begint dan ook moeilijk te worden om nog een stad te vinden die niet minstens één soepbar onder haar horecazaken telt. In Leuven, dat met zijn uit de kluiten gewassen studentenpopulatie over een dankbaar soeppubliek beschikt, zijn er intussen al twee exemplaren in het centrum te vinden. Eentje daarvan, genaamd Coup de soup, is sinds een klein jaar gelegen op het Herbert Hooverplein. Iedere dag kan je hier een keuze maken uit zes verschillende soepen.
Coup de Soup in Leuven
Coup de soup
Herbert Hooverplein 15
3000 Leuven

Score: 3 / 5

Wekelijks kan je rekenen op minstens twee nieuwe soepen, zo vertelt Tom Hendrix, die samen met Rune Martens de soepbar uitbaat. Klassiekers of succesvolle seizoenssoepen blijven meestal wat langer op de menukaart staan. Voor tomatensoep met balletjes kan je dus te allen tijde bij Coup de soup terecht, waar trouwens ook pompoensoep met garnalen het tijdens deze herfstmaanden meer dan uitstekend doet.

Zelf zijn we vandaag wel te vinden voor iets wat minder voor de hand ligt: een Hongaarse soep met appeltjes. Zoals verwacht smaakt die lekker licht en zoet. Bij de soep krijg je een flinke homp donker brood en boter. Welke soep je ook kiest, ze kan naar hartenlust worden aangevuld met parmezaan, emmentaler en croutons. Een kleine portie soep kost je drie euro, voor vier euro kan je ook een grotere honger stillen. De iets stevigere maaltijdsoep kost nog een euro meer.

Pittige pasta’s

Niets zo lekker als een kom hete soep wanneer het buiten sneeuwt en vriest, maar in de zomer dreigt zo’n warme drank al eens tegen te vallen. Geen nood, naast soepen biedt Coup de soup het hele jaar door ook drie verschillende koude pastasalades aan. We proberen de Diabolo, een pittige salade met penne, feta, cashewnoten, parprika en lente-uitjes. Andere mogelijkheden zijn de Veggie Verde of de Kip Mediterraan. Coup de soup wil zich echter nadrukkelijk manifesteren als soepbar en loopt dan ook bewust niet te koop met deze extra troef.

Alle gerechten kunnen onmiddellijk meegenomen worden, maar binnen is er ook plaats om te zitten. De muren werden in verschillende tinten rood en groen geverfd, wat een warme sfeer creëert. Tijdens het spitsuur kan het hier snel vol zitten, maar ervoor en erna kan je rustig van je soep genieten.

Coup de soep was vanaf dag één een succes en ziet zijn populariteit nog steeds in stijgende lijn gaan. Of de soepbar-hype van tijdelijke aard is, zal de toekomst moeten uitwijzen, maar na enkele jaren lijkt er op de formule alleszins nog niet veel sleet te zitten.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs