Choosy: Bordje bio

Eten dat al te veel de pretentie heeft om gezond te zijn, wekt al snel enige scepsis op. Maar de tijd dat bio hetzelfde was als een willekeurig allegaartje van groenten is gelukkig voorbij.

7 april 2010

Delen

Choosy in Brussel
Choosy
Steenstraat 40
1000 Brussel
www.bechoosy.be

Score: 3,5 / 5

13:05:25

Integendeel: bio is hip. Daarvan getuigt ook ‘Choosy’, een felgekleurde juicebar, in de al even trendy Brusselse Sint-Goriks wijk. Groot is het niet. Er is net ruimte voor een rijtje van vier tweepersoonstafeltjes. Sfeer is er dan weer te over: oranje seventies-lampen, fuchsia aan de muren en een wand behangen met een foto van een bos. Wat heb je nog meer nodig om in de soms zo grijze hoofdstad op te kikkeren?

Wat vitamientjes misschien. En die krijg je hier in overvloed. Dat groenten hier de hoofdrol spelen, is meteen duidelijk voor wie een blik achterin deze mini-eettent werpt. Daar staan bakken met wortelen en ander gezonds. Het interieur is ongedwongen, dat is de ambiance hier ook. Dat weten de Brusselaars blijkbaar wel te appreciëren. Aan de gesprekken met sommige klanten te horen, zijn enkele bezoekers hier kind aan huis. De gastvrouw spreekt daarbij afwisselend Nederlands en Frans, beide even vlot. Als een echte Brusseleir.

13:10:15

‘Manger aussi?’, vraagt ze me eens ik me goed en wel aan het enige vrije tafeltje geïnstalleerd heb. Ik bevestig, want heb wel trek in zo’n bioboterham. Erop gokkend dat het brood vast een beetje zurig zal zijn - zoals zo vaak onder het label bio - bestel ik er een met ricotta, een zachte Italiaanse kaas die lichtjes zoet is. Aan een medium exemplaar denk ik genoeg te hebben. Daar tel je 3,50 euro voor neer, wil je een grotere versie dan betaal je 5,50 euro. Voor de dorst neem ik een ‘bunny’, een groentesapje met wortel, selder en peterselie (3,50 euro). Goed voor de immuniteit en detoxerend, aldus de kaart.

Lunch bij Choosy in Brussel Lunch bij Choosy in Brussel   

De krachtige smaak van de peterselie en de selder geven alvast een instant boost. De wortelsmaak verzacht dat pittige duo gelukkig een beetje en maakt het drankje toch niet te zoet. Een mooi evenwicht. Dat biedt ook de dubbele boterham die op een schattig geruit plateautje onder mijn neus wordt geschoven. Naast een fijne ricotta liggen er ook nog rucola en zongedroogde tomaten op. Een succestrio, mits ze van goede kwaliteit zijn. En dat is hier duidelijk het geval. Alleen jammer voor mij dat hier nogal wat met rode biet op de kaart staat. Supergezond, maar helaas niet mijn favoriete smaak. Maar ik heb zo het gevoel dat ik hier wel eens van gedacht zou kunnen veranderen. Iets om een volgende keer uit te testen.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(ks)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?