Caffènation: Met de Cubaanse slag

Koffie heeft veel meer te bieden dan espresso of cappuccino. De mogelijkheden op basis van dit bruine goedje zijn eindeloos en daar maakt Caffènation gretig gebruik van. Onder het motto ‘One drug, one nation, one Caffènation’ brengt deze koffiebar tientallen koffiebereidingen aan de man (en vrouw).

29 oktober 2009

Delen

Caffènation in Antwerpen
Caffènation
Hopland 64
2000 Antwerpen
Tel. 0486/32.30.15
www.caffenation.be

Score: 3 / 5

09:21:12

Het koffiebastion ziet er van buiten nochtans eerder een cocktailbar uit. Die indruk wordt binnen niet ontkracht. Een mix van design en tweedehands met een streepje jazzmuziek erbovenop moet de koffieliefhebber ertoe aansporen zijn dagelijkse shot cafeïne ter plaatste te nuttigen, hoewel je alles ook als take-away kan krijgen.

Achterin is een eigen interpretatie van de iconische Che Guevara-afbeelding op de muur geschilderd. Doe daar nog revolutionaire roodtinten en sterren bovenop en de Cubaanse sfeer is niet ver meer af. Zeker niet door de al dan niet georchestreerde chaos achter de toog. De espressomachine blinkt daarentegen als een spiegel. Een geruststelling.

Op een begroeting van het personeel hoef ik hier blijkbaar wel niet te rekenen. Maar de avontuurlijke kaart overhaalt me om te blijven.

09:30:25

Op het menu staan zowel koude als warme koffiebereidingen. Tot mijn verrukking ook veel met chocolade. Waarom geen gedurfde keuze maken? De Spectaculari Marzipani Di Napoli (3,20 euro), een latte met marsepein en speculaas, komt in aanmerking. Omdat volgens de kaart de Iced Mochaccino (3 euro) – een koude latte met chocolade – ‘de favoriet van velen’ is, wil ik ook die proberen.

Lunch @ Caffènation in Antwerpen Lunch @ Caffènation in Antwerpen

Maar de bediening laat op zich wachten. Ik ga dan maar aan de toog bestellen. De slechtgeluimde barista neemt mijn bestelling op en begint eraan. Een dikke vijf minuten later komt hij de brouwsels brengen. Die zien er pareltjes uit. De Spectaculari doet met een kunstig gevormd blaadje in het melkschuim (latte art, red.) zijn naam alle eer aan.

Van de warme kop gaat een zoete frangipanegeur uit. De eerste slok geeft dan weer een sterke smaak van speculaas en marsepein, als was het een niet-alcoholische amaretto. De koffiesmaak gaat volledig verloren. Maar er is natuurlijk nog de Iced Mochaccino. Hier is de espresso wel nog duidelijk aanwezig, aangevuld met romig melkschuim en een toets fondantchocolade. Geen wonder dat dit een van de toppers is. Toch kies ik in het vervolg liever voor take-away. Dat bespaart me 40 cent per drankje en de zure gezichten achter de toog.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?