Caffè Internazionale: Broodje pastrami

20 mei 2010
Vergeet de Nationalestraat. De Volkstraat is momenteel de enige echte place to be in Antwerpen. Fashionistas kunnen er grasduinen in hippe kleding- en accessoirezaken. Maar ook voor foodies heeft deze straat meer en meer te bieden.
Caffè Internazionale
Volkstraat 21
2000 Antwerpen
03/248.25.00
www.caffeinternazionale.be

Score: 4 / 5

10:15:14

Er is niet alleen een kookboekhandel, er duiken ook voortdurend nieuwe eettentjes op. De jongste spruit komt van Marco Migliore en Deborah Waknine. Zij openden er begin mei Caffè Internazionale.

De zaak heeft zijn naam alvast niet gestolen. Vanaf halfnegen ’s ochtends kan je er terecht voor Italiaanse koffies. Wie helemaal de vreemde toer wil opgaan, kan voor een broodje pastrami gaan. New Yorkers lopen storm voor deze delicatesse van Roemeens/Joodse afkomst. De Carnegie Deli in de Big Apple is een begrip geworden door deze broodjes waarvan het beleg van gerookt en gepekeld rundsvlees bijna tot de hemel lijkt te reiken. In New York groeide bij de twee uitbaters het idee om ook Antwerpen met deze specialiteit te laten kennismaken.

10:20:14

Als ik binnenstap, is er alvast nog genoeg keuze aan tafeltjes. Hier en daar staat nog een pot sirop de Liège als restant van de ochtendrush. Het prachtige pand is smaakvol ingericht met tweedehandsmeubeltjes die een vintage look uitstralen. De ongedwongen sfeer wordt nog benadrukt door de jazzy deuntjes op de achtergrond. Zodra ik geïnstalleerd ben, komt Marco me luidkeels welkom heten. Of ik al een keuze gemaakt heb? Mmm. Misschien is het nog wat aan de vroege kant voor veel vlees, maar benieuwd naar de huisspecialiteit waag ik me toch aan een broodje ‘pastrami original deli’ (5,80 euro). Er staat ook een dubbele versie (11,20 euro) en enkele pasta’s met pastrami op de kaart, maar daar is het me toch echt nog wat te vroeg voor.

lunch bij Caffè Internazionale lunch bij Caffè Internazionale lunch bij Caffè Internazionale   

Als ik mijn bord zie verschijnen, ben ik blij dat ik het bescheiden gehouden heb. De vleesberg is niet zo hoog als in sommige New Yorkse deli’s, maar is niettemin om ‘u’ tegen te zeggen. Marco maant me aan het lauwe broodje snel op te eten om optimaal van de smaak te kunnen genieten. De sneetjes zijn al even fijn van smaak als ze gesneden zijn. De zachte saus van mosterd en mayonaise overheerst het delicate pekelvlees niet. Tegelijk met het broodje prik ik ook wat wittekool en gezoute augurk op mijn vork. Enkel het brood voegt weinig smaak toe. Gewoonlijk wordt er een pittiger brood bij geserveerd, maar door een Joodse feestdag is dat er helaas niet geraakt. Jammer, want anders was dit bordje nagenoeg perfect. Ik denk dat ik mijn nieuwe favoriete eetplek in ’t Stad ontdekt heb.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(ks)    

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook