BoHo Café & Atelier: Niet alleen voor vrouwen

16 augustus 2011
‘In Nederland heb je er een in elk dorp, in Amsterdam ligt er zelfs een naaicafé in het midden van de rosse buurt!’ Enkele maanden geleden opende Katrien Klausing in een historisch pand op de Gentse Vrijdagmarkt – die er vandaag zonovergoten en druk bezocht bijligt – het café annex naaiatelier BoHo.
BoHo Gent
BoHo Café & Atelier
Vrijdagmarkt 26
9000 Gent
www.boho.be

Score: 4 / 5

In Vlaanderen is het fenomeen nog niet ingeburgerd, maar het lijdt weinig twijfel dat het de komende jaren een stevige opmars zal kennen. Naar een naaicafé zak je niet alleen af voor koffie of lunch, maar ook om je jas te voeren, je broeken in te korten of om zelf creatief aan de slag te gaan.

Op ieder moment van de dag kan je bij BoHo terecht aan een van de vele naaimachines (voor de zekerheid best even reserveren). Ervaring of geen ervaring, de wijze uitleg en goede raad van Katrien en haar collega’s zet je hoe dan ook op de goede weg. Verschillende keren per week vinden hier workshops plaats, zowel voor volwassenen als voor tieners. Je kan leren naaien, breien en haken. Een visagiste organiseert zelfs een cursus make-up voor beginners.

Psychedelisch

‘Een tijdje geleden hebben we hier zelfs een vrijgezellenavond georganiseerd’, vertelt Katrien. ‘Eerst gingen we samen stof kopen en vervolgens konden alle dames – van wie niemand ook maar enige ervaring had – een rok maken. Daarna kreeg iedereen een glas cava en werden ze opgemaakt, zodat ze helemaal klaar waren om in de stad te gaan feesten.’

BoHo werd afgeleid van bohemien en dat merk je wanneer je het café binnengaat. De oorspronkelijk wel erg traditionele inrichting is op indrukwekkende wijze gepimpt middels gigantische, bijna psychedelische muurschilderingen, moderne designlampen en hip cafémeubilair. Beneden op het terras hoor je het tikken van de naaimachines op de eerste verdieping. BoHo organiseert ook regelmatig tentoonstellingen in het café.

BoHo Gent BoHo Gent

Eenvoudig ontbijten kan je voor vijf euro. Wil je er biobrood en biologische eieren, yoghurt en confituur bij, dan betaal je iets meer. Maaltijdsoep, huisbereide taarten en een beperkt aanbod aan lunchschotels zijn hier ook verkrijgbaar. In het café zitten regelmatig mensen te breien en te haken. Jongeren komen er tekenen of schetsen. Er is gratis draadloos internet en de kranten van de dag liggen klaar.

Ook mannen zijn maar al te welkom bij BoHo. ‘Er komen hier drie mannen om te leren naaien, in de breiworkshop zitten er twee’, vertelt Katrien. ‘Oorspronkelijk is kleermaker trouwens een mannenberoep.’

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) – Foto's: Tom Verbruggen / Jan Lietaert 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook