Au Pays des Merveilles: Lunchen in wonderland

Alice au pays des merveilles roept in de eerste plaats associaties op met sprekende konijnen, hallucinogene paddenstoelen en een leger van speelkaarten, maar in het kleine Brusselse eethuisje au pays des merveilles (APDM) zijn het bagels die centraal staan.

25 augustus 2011

Delen

Au Pays des Merveilles (APDM)
Au Pays des Merveilles
Vlaamse Steenweg 92
1000 Brussel
www.apdm.be

Score: 3 / 5

Die specialiteit van het huis is er te krijgen in alle vormen en maten: met maanzaad, met sesamzaad, met gedroogde tomaat of met kruiden. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende soorten creamcheese en ander beleg.

De bagelkaart is alvast enorm uitgebreid. Voor de puristen zijn er bagels met enkel creamcheese. Carnivoren kunnen zich uitleven met gerookte ham, gehaktballetjes of spek. Ook vegetarische bagels zijn verkrijgbaar, net als verschillende bagels met geitenkaas of met kip. Ik kies na lang aarzelen voor een bagel met maanzaad, creamcheese met verse kruiden, zalm, rode ui, citroen en tuinkers.

Creamcheese met honing

Pas dan ontdek ik de ook al zeer goed gevulde suggestiekaart. Deze bagels zijn iets duurder (6 euro om mee te nemen, 8,50 euro voor wie ter plaatse wil eten), maar zien er zonder meer heerlijk uit. Denk aan een bagel met creamcheese van porto, Serranoham, meloen en rucola, of eentje met asperge, gedroogde tomaatjes, kip, parmezaan, aubergine en koriander. APDM zou geen waar peperkoekenhuisje zijn als er ook geen suiker te rapen viel. Durvers willen misschien wel de bagel met creamcheese van honing proberen, in combinatie met kaneel, rozijntjes en noten. Of waarom geen bagel met nutella, verse banaan en amandel?

Voor een meeneembagel betaal je meestal tussen 4 en 5 euro. Wie zijn lunch ter plaatse wil verorberen, is bijna twee keer zoveel kwijt. Een weinig chaleureus trekje van een verder erg hartelijk ogende zaak. Ook het ietwat gejaagde gedrag van het personeel – zelfs wanneer het minder druk is – doet jammer genoeg een beetje afbreuk aan de charme.

Au Pays des Merveilles Brussel Au Pays des Merveilles Brussel

Naast bagels kan je bij APDM belegd stokbrood en wraps krijgen, net als een dagsoep en diverse zoetigheden. Op warme zondagvoormiddagen zit het zonnige straatterras vol met mensen die zich tegoed doen aan versgeperst fruitsap, omelet of brood met huisgemaakte chocopasta. Bij regenweer lonkt dan weer de gezellige warmte en het zachte licht van de vele lampjes die aan het plafond zijn bevestigd.

APDM is iedere dag geopend tot 18 uur: vanaf 7.30 uur op weekdagen en vanaf 10 uur op zondag. Een andere vestiging van de bagelbar bevindt zich in de Jean Volderslaan in Sint-Gillis.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) – Foto's : Rachel Anna 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?