Arcadi Café: Druk paradijs

De naam zou kunnen doen vermoeden dat Arcadi net als het paradijs van de oude Grieken en Romeinen – Arcadië – een oase van rust, bloemen en vogelgezang te bieden heeft, maar niets is minder waar.

22 februari 2011

Delen

Arcadi Café in Brussel
Arcadi Café
Arenbergstraat 22
1000 Brussel

Score: 3 / 5

De Brusselse bistro, pal in het centrum van de hoofdstad gelegen, gonst rond lunchtijd van de rumoerigheid en wordt gekenmerkt door een allesoverheersende drukte. Het veelkoppige personeel holt af en aan tussen de ontelbare ronde tafeltjes die dicht op elkaar staan en waar op piekmomenten maar weinig lege stoelen tussen te vinden zijn.

Niet bepaald de uitgelezen plek voor een intiem diner bij kaarslicht dus, maar des te meer geschikt om binnen te springen voor een snelle lunch, een lekker stuk artisanale taart of een frisse pint. Meteen bij het binnenkomen word je naar een vrij tafeltje geleid in de grote ruimte op de begane grond of op de eerste verdieping. Bij mooi weer is er aan de straatkant ook een terras geïnstalleerd. De muren van het café zijn van onder tot boven behangen met tekeningen, posters, geldbriefjes, spiegels en foto’s. Van elke lege centimeter is gebruik gemaakt om met behulp van krijtborden en A4-tjes suggesties aan te kondigen of specialiteiten in de verf te zetten.

Toplocatie

Die specialiteiten lijken in de eerste plaats te bestaan uit pasta’s, groentetaarten en gebak (check voor 4,50 euro de taart met chocolade en hazelnoot), maar daar houdt het aanbod van Arcadi niet bepaald op. De kaart is bijna angstaanjagend uitgebreid en heeft voor iedereen – niet het minst voor vegetariërs – wel wat te bieden. Ook de echte klassiekers staan hier op het menu. Voor tomaat-garnaal met frieten tel je 12,50 euro neer, een zwarte en witte pens met appelmoes en aardappelpuree kost je amper 8,50 euro. Die lage prijs verklaart meteen voor een groot deel de populariteit van deze bistro, die bovendien gevestigd is op een toplocatie aan de uitgang van de Koninginnegalerij.

Arcadi Café - Brussel Arcadi Café - Brussel Arcadi Café - Brussel  

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat steeds meer toeristen de weg vinden naar Arcadi, al blijft de bistro ook zeer in trek bij de autochtone Brusselaars. Suggesties wisselen dagelijks en voor een eenvoudige dagschotel kan je dus meer dan een keer per week terugkomen. De bediening is vriendelijk en snel (bij het afruimen bijna té snel) en Arcadi is bijna altijd open: zeven dagen op zeven, en dat telkens van 7 uur ’s ochtends tot 23.30 uur ’s avonds.

Waar?


Grotere kaart weergeven     

(mo)        

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?