Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 250

Volgende

Loon volgens jaren dienst is voorbijgestreefd

13 september 2012
Uit onderzoek van ondernemersorganisatie Voka blijkt dat 82 procent van de ondervraagde medewerkers een verloning verkiest die gebaseerd is op prestaties en competenties boven een collectieve loonstijging. Daarnaast wijst de studie ook uit dat het concept anciënniteit achterhaald is.
Anciënniteit

De studie van Voka - waaraan 706 ceo’s, kaderleden en medewerkers deelnamen - toont aan dat een loon naar prestaties en competenties bij alle respondenten de voorkeur geniet. 82 procent van de ondervraagde medewerkers is hier een voorstander van, bij kaderleden stijgt dit aantal tot 93 procent en bij ceo’s loopt dit zelfs op tot 96 procent. De ondervraagden vinden echter wel dat ondernemingen momenteel te weinig ruimte krijgen om zulke verloningen in te voeren.

Daarnaast is 99 procent van de toplui van mening dat verworven competenties van cruciaal belang zijn wanneer men van job verandert. Ook 92 procent van de medewerkers denkt hier hetzelfde over, wat van vorming en opleiding een absolute must maken.

Loon volgens anciënniteit?

Voka polste eveneens naar de meningen van de ondervraagden over loon naar anciënniteit. Maar liefst 73 procent van de ceo’s en 59 procent van de kaderleden vindt dit een achterhaald principe. Ook 42 procent van de medewerkers deelt dezelfde mening.

Een stapje terugzetten met een lager loon tot gevolg is volgens 55 procent van de ondervraagden een goede oplossing voor oudere werknemers om langer aan het werk te kunnen blijven.

(nm) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs