Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 239

Volgende

Loon steeds minder taboe onder collega's

Europeanen blijken minder moeite te hebben om over hun loon te praten met collega's dan Noord-Amerikaanse werknemers. Van de Europese werknemers voelt 43 procent zich comfortabel om zijn salaris te delen, terwijl in de Verenigde Staten dit maar bij een kwart het geval is.
#

Dat blijkt uit een internationale peiling van jobplatform Monsterboard bij ruim 3.000 respondenten. Op het bespreken van je salaris met collega's heerst traditioneel gezien een taboe, maar deze peiling toont aan dat dit in Europa minder van toepassing is.

Duitse werknemers zijn het meest open over hun loon, 58 procent vindt het geen probleem dit te delen met anderen. Britse medewerkers zijn dan weer iets meer terughoudend, slechts 35 procent vindt het oké om zijn loon te bespreken met collega's. Maar dit percentage ligt nog steeds hoger dan dat van de Verenigde Staten, waar slechts 24 procent zijn loon bespreekt op het werk.

Waarheid?

"Het is verleidelijk om bij je collega’s te vissen naar hun inkomen en afspraken over secundaire arbeidsvoorwaarden, maar dit is vaak niet verstandig", aldus Ron Katzenbauer, online carrièrecoach bij Monsterboard.nl. “Bij het kopieerapparaat krijg je immers niet altijd de meest waarheidsgetrouwe informatie. De beste aanpak voor bijna iedereen is: focus op jezelf en stel jouw carrière- en groeipad centraal, in plaats van te willen concurreren met anderen. Natuurlijk is het belangrijk om zelf scherp te blijven op je salarisontwikkeling. Het meest effectief onderhandel je tijdens een promotie.”

Benieuwd naar het loon van werkend Vlaanderen? Je ontdekt het op www.jobat.be/mijnloon. 

(nm) - Bron: Monsterboard.nl 

19 december 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook