Jobs met toekomst
Vorige

1 van 387

Volgende

Log!Ville wordt innovatief hart van logistieke sector

Log!Ville

Het demonstratie- en belevingscentrum opent in september 2020 de deuren

Op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel is vorige maand de eerste steen gelegd van Log!Ville, een state-of-the-art demonstratie- en belevingscentrum dat logistieke innovaties in de kijker zet. Het project van POM Antwerpen en het Vlaams Instituut voor Logistiek (VIL) moet Vlaamse ondernemingen helpen innoveren.

Wat Kamp C in Westerlo doet voor de bouwsector, moet Log!Ville doen voor de logistieke sector. “Het belevingscentrum wordt het kloppend hart voor Vlaanderen om praktische toepassingen en vernieuwende concepten te demonstreren, testen en laten ervaren. De focus ligt op mature B2B innovatie die nog niet mainstream terug te vinden is in het bedrijfsleven. Er is ook plaats voor vernieuwende concepten als inspiratie. Het doel is om innovatie en valorisatie van onderzoek in de logistiek te versnellen en de resultaten eenvoudig bereikbaar te maken voor alle actoren in de logistiek”, vertelt Danny Van Himste, voorzitter van VIL dat Log!Ville zal exploiteren. POM Antwerpen treedt op als bouwheer.

Robotpakken en slimme brillen

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. In de fysieke demonstratiezone zullen bezoekers de nieuwste toepassingen in de logistiek kunnen ontdekken en testen, gaande van robotpakken tot slimme brillen. Naast de virtuele belevingen, worden er ook 'live' innovaties gecreëerd. In de co-creatieruimte, Logistics Innovation Accelerator gedoopt, gaan bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups samenwerken om digitale, duurzame logistiek concreet vorm te geven.

Internationale samenwerking

Er worden ook internationale samenwerkingen opgestart met alliantiepartners als Fraunhofer, Georgiatech University en Supply Chain Asia om de Vlaamse logistieke professionals wereldwijde innovaties te laten ontdekken. Vlaanderen versterkt zo zijn ‘gateway to Europe’.

“De logistiek is een van de economische speerpuntsectoren van Vlaanderen in het algemeen en van de provincie Antwerpen in het bijzonder. Logisch dus dat wij dit initiatief ten volle ondersteunen”, zegt Ludwig Caluwé, gedeputeerde en voorzitter van POM Antwerpen. “De site van het Wetenschapspark ademt een en al innovatie en Log!Ville is dus uitermate geknipt om hier gehuisvest te worden. Het gericht samenbrengen van al deze kennisintensieve bedrijven zal ongetwijfeld leiden tot kruisbestuiving en synergie”, meent hij.

Tegen september 2020 moet Log!Ville de deuren openen. VIL mikt op zo'n 6.000 bezoekers per jaar, in eerste instantie de Vlaamse bedrijven, maar ook huidige en toekomstige logistieke werknemers, buitenlandse delegaties en potentiële investeerders behoren tot de doelgroep.

(br) 27 juni 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook