Vorige

1 van 514

Volgende
Volgend artikel:

“Van zodra je afstudeert, ben je volwaardig politie-inspecteur”

Limburg zet zwaar in op wegwerken knelpuntberoepen

30 oktober 2017
Het Limburgse provinciebestuur trekt samen met ESF en Vlaanderen 2,8 miljoen euro subsidies uit om de instroom naar knelpuntberoepen te vergroten. Organisaties die opleidingen in deze beroepen aanbieden, kunnen hiervoor een tegemoetkoming ontvangen.
Typische knelpuntberoepen: alles wat met techniek en IT te maken heeft.

In Limburg verbetert de arbeidsmarkt zichtbaar. In diverse economische parameters doet onze provincie het zelfs beter dan de rest van Vlaanderen. Zo daalt de werkloosheid in onze provincie het snelst. Ondanks de forse daling zijn nog steeds 28.830 Limburgers bij de VDAB geregistreerd als werkzoekend. Anderzijds zijn er diverse knelpuntvacatures die niet ingevuld geraken.

Wat zijn die typische knelpuntberoepen? Het gaat o.m. over bouwvakkers, technici, onderhoudspersoneel, verpleegkundigen, truckers en monteurs, en ook werknemers voor de IT-sector, horeca en retail.

Essentieel

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “Dankzij de economische heropleving zit de jobcreatie terug in de lift. De ondernemers hebben echter moeite om bepaalde knelpuntvacatures snel in te vullen. Dat bedrijven niet het geschikte personeel vinden is een belangrijke zorg. Het vinden van gekwalificeerd personeel is een essentiële voorwaarde om verder te kunnen groeien. Onze Limburgse economie mag hier niet door afgeremd worden.”

Voorstellen

Hoe verloopt het concreet? Provincie Limburg heeft samen met het ESF-agentschap (Europees Sociaal Fonds) een oproep gelanceerd. "Organisaties in Limburg die beschikken over voldoende infrastructuur en expertise om opleidingen naar knelpuntberoepen te organiseren, kunnen voorstellen indienen", aldus Gerits.

"Op die manier hopen we in te spelen op de werkelijke arbeidsbehoefte bij onze ondernemingen en willen we onze werkzoekenden echt uitzicht te geven op een job.”

(kme) 

Knelpuntberoep monteurs
“De provincie Limburg maakt nu, samen met Europa en Vlaanderen, een budget van 2,8 miljoen euro vrij om voor de komende 2 jaren de instroom in concrete knelpuntvacatures in Limburg duurzaam in te vullen.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15084 andere jobs