Evaluatie
Vorige

1 van 89

Volgende

Liever bevestiging dan seks en geld

17 januari 2011
Jongeren van vandaag hebben meer nood aan waardering en bevestiging dan aan seks, geld, eten of drinken. Dat concluderen wetenschappers van de Ohio State University.
zelfbevestiging

Onderzoeksleider Brad Bushman, professor communicatie en psychologie, kwam tot de conclusie dat jongeren vooral uit zijn op waardering en positieve cijfers. Vaak zijn jonge mensen te veel gericht op het oppoetsen van hun zelfbewustzijn, meent de wetenschapper.

Verslaafd aan zelfbewustzijn

In de voorbije decennia werd er een sterke nadruk gelegd op het zelfbewustzijn. Volgens Bushman heeft dat een generatie gecreëerd die vooral uit is op succes en ophemeling. Jongeren zouden gemakkelijker verslaafd raken aan zelfbewustzijn dan aan andere zaken.

“We kozen bewust voor dingen waar studenten traditioneel van houden, zoals drank, seks en geld”, zo merkt de professor op tegenover het persbureau Reuters. “Maar al die elementen moesten het bij de proefpersonen afleggen tegen activiteiten die het zelfbewustzijn stimuleren.”

“Wanneer men ervan uitgaat beter te zijn dan de anderen en van mening is niet te krijgen wat men verdient, wordt men boos. Dat dreigt een gevaar te worden voor de maatschappij”, aldus nog Bushman.

(mo) - Bron: Express.be   

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook