Kinderen die niet veel snoepen worden makkelijker CEO

28 mei 2013
Ouders kunnen een extra argument bovenhalen om hun kinderen van de snoepkast weg te houden. “Pas op, het is slecht voor je tanden én je vergooit je kansen om ooit ceo te worden!”
Kind

Kinderen die weinig snoepen, hebben meer kans om ceo te worden. Psycholoog Walter Mischel onderzocht in de jaren zeventig een reeks kleuters, en bekeek hoe goed of slecht ze waren in het uitstellen van handelingen die voldoening schenken, zoals snoepen.

Wat bleek? Kleuters die langer konden wachten om te snoepen, groeiden uit tot populaire en goed in het vel zittende tieners die hoger scoorden op schoolexamens en uiteindelijk meer kans maakten om het ook in het zakenleven waar te maken.

Ceo of dokter

Beloningsgedrag kunnen uitstellen, is dus cruciaal. “Dat kinderen konden wachten om een snoepje te eten, was een aanwijzing van hun vermogen om met stresssituaties en frustratie om te gaan”, zegt psychologe Susan Albers, van het Cleveland Clinic Women’s Health Centre, dat gespecialiseerd is in relatie- en gewichtsproblemen. “Kinderen die daar weinig moeite mee hebben, groeien makkelijker uit tot ceo of dokter. Niet toevallig beroepen met hoge stressniveaus en waar het jaren duurt vooraleer men de vruchten van z’n arbeid plukt.”

Snoepende kinderen marginaler

Ook het tegenovergestelde zou waar zijn: kinderen die meer snoepen, verdwijnen makkelijker in de marginaliteit.

In 2009 bestudeerde Simon Moore van de Cardiff University een onderzoek waarin het gedrag van 17.000 mensen werd gemonitord van bij het begin van hun jeugd tot ze volwassen waren. Kinderen die veel snoepten in hun jeugd, kwamen later sneller agressief uit de hoek.

Onderzoeker Simon Moore: “Kinderen met de grootste problemen bleken impulsieve risiconemers te zijn. Dikwijls hadden ze verschrikkelijk ongezonde eetgewoontes: cola en een zak chips als ontbijt bijvoorbeeld.”

Misdaad

En het opmerkelijkste resultaat: 69 % van wie voor zijn vierendertigste was veroordeeld voor een misdaad, bleek in de kindertijd bijna dagelijks gesnoept te hebben.

Toch met een korrel zout (of een rode neus) nemen die resultaten, lijkt ons. Een correlatie tussen snoep en een misdaad plegen, is daarom nog geen oorzakelijk verband. Wie heeft er niet dagelijks gesnoept in zijn jeugd?

(mr) - Bron: www.express.be en www.time.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14584 andere jobs