Kan ik zomaar met een collega van functie wisselen?

Ik zou graag met een collega van functie wisselen. Kunnen we dat voorstellen?

31 augustus 2017

Delen

Voor een bedrijf is het altijd beter dat de mensen zich goed voelen in hun job. Interne doorgroeimogelijkheden en het gevoel dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de medewerkers zijn belangrijke elementen in een goed retentiebeleid.

Jobrotatie is daarenboven verrijkend voor de medewerker, maar ook voor het bedrijf en het verhoogt de flexibiliteit. Aangezien beide jobs (sales en marketing, red.) met elkaar gelinkt zijn, zal deze switch waarschijnlijk ook gemakkelijk verlopen. Jullie blijven beiden in het bedrijf, waardoor de informatieoverdracht optimaal kan gebeuren.

Bovendien blijven jullie beide beiden beschikbaar om eventuele problemen op te lossen. Jobrotatie is echter niet voor alle functies even evident. Soms is de technische knowhow zo complex dat het enkele jaren duurt om je in te werken. Ook de remuneratie is misschien niet voor beide functies gelijk.

Bespreek dus altijd eerst deze vraag met de manager en met HR. Wanneer iedereen akkoord is met de switch kan het een zeer leerrijke en stimulerende ervaring zijn voor alle partijen.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group).  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?