Collega's
Vorige

1 van 452

Volgende
Mede mogelijk gemaakt door: Arvesta

Jong en oud vinden elkaar op de werkvloer

Dirk Van Thielen
“Ik zal er de komende jaren nog altijd keihard en gepassioneerd tegenaan gaan.” (Dirk Van Thielen van Arvesta)
Arvesta, het bedrijf achter de Aveve- en Eurotuin-winkels en de full-servicepartner voor boer en tuinder, is een naam als een klok in de landbouwwereld. Maar wat heeft het bedrijf te bieden aan pas afgestudeerden? En wat bindt iemand die er al een carrière van meer dan dertig jaar heeft opzitten? Dat gingen we hen zelf vragen.

Een ‘contrasterend duo’, dat zijn Jolien Picard (25) en Dirk Van Thielen (56) wel. Zij is recent afgestudeerd als bio-ingenieur, doorliep het Young Graduates-programma bij Arvesta en werkt nu als commercieel vertegenwoordiger met focus op de varkenshouders. Hij is directeur van de business unit animal nutrition. “Als boerenzoon kende ik Aveve natuurlijk”, vertelt Dirk. “Ik zag als kind regelmatig de vertegenwoordigers over de vloer komen en ik wist snel dat ik ook zoiets wou doen. Ik ben dan landbouwingenieur geworden. Na een korte zijsprong bij de concurrentie en in het onderwijs, ben ik half de jaren tachtig bij Arvesta gestart.”

Jobbeurs

Ook bij Jolien zitten heel wat familieleden in de landbouwstiel. Een complete onbekende was Arvesta dus niet voor haar. “Nee, dit bedrijf liep al een tijdje in mijn vizier”, zegt ze. “Op een jobbeurs is dan de finale klik gekomen. Het fijne aan mijn job is de variatie. Soms breng ik heel de dag op kantoor door, maar even goed hots ik half het land af om klanten te bezoeken. Naast de varkenshouderij houd ik me ook met milieutopics bezig. Dat is dus vaak opzoek- en researchwerk om informatie door te spelen aan andere afdelingen of aan klanten. Het is elke dag iets anders.”

Als directeur is het werk van Dirk meer strategisch en wat minder hands-on, maar die rol ligt hem naar eigen zeggen. “Klanten en landbouwbedrijven bezoeken, is er voor mij nu minder bij. Mijn job bestaat uit veel intern vergaderen en overleggen, vooral om een kader te creëren zodat andere mensen hun job goed kunnen uitvoeren. Dat is dus motiveren, maar ook wat ik noem ‘hindernissen opruimen’. Ik ben een soort trainer en mijn job is om mijn mensen te laten excelleren op het veld.”

Wat Dirk specifiek aantrok bij Arvesta, waren de doorgroeimogelijkheden. Dat was een belangrijke reden om voor hen te kiezen. “Bij een klein bedrijfje zit je soms twintig jaar in dezelfde functie. Niks mis mee, maar ik wou graag groeien. En als je laat zien dat je het waard bent, krijg je die kans hier absoluut, zowel horizontaal als verticaal.”

Nauw contact

Ook Jolien roemt de doorgroeimogelijkheden van Arvesta, maar vindt het ook fijn dat de medewerkers zelf hecht aan mekaar hangen. “Het is een behoorlijk groot bedrijf, maar de teams zijn heel close met elkaar”, zegt ze. “Er is een nauw contact en je voelt dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt. Boeren en tuinders helpen, dat is onze missie en dat zit bij iedereen ingebakken. Ook zaken als duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel.”

“Dat zijn ook allemaal belangrijke waarden binnen het bedrijf”, pikt Dirk in. “Arvesta is echt een degelijke, betrouwbare en integere onderneming. Voor mij is dat belangrijk. Met alle respect, maar voor pakweg een sigarettenfabrikant zou ik nooit kunnen werken. Tja, ik ben echt trots dat ik hier elke dag aan de slag mag (lacht).

Gepassioneerd

Om af te sluiten: waar zien onze gesprekspartners zichzelf over vijf jaar? “Goh, ik moet eigenlijk nog officieel beginnen, dus dat is geen evidente vraag”, zegt Jolien. “Maar ik hoop natuurlijk op groeikansen en op manieren om mezelf te ontplooien. Ik wil er geen termijn op plakken, we pakken het dag per dag aan.”

“Ik hoop in elk geval dat ik nog lang kan doorgaan”, zegt Dirk. “Het liefst in een gelijkaardige functie als vandaag. Op de plek waar ik nu zit, zijn er geen 37 alternatieven meer. Maar wat het ook wordt: ik zal er de komende jaren nog altijd keihard en gepassioneerd tegenaan gaan.”

(Frederic Petitjean) - Bron: Go for happy Magazine

22 april 2021
Aanbevolen jobs
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook