Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 421

Volgende
Volgend artikel:

Wie bij het Wit-Gele Kruis aan de slag gaat, wil vaak nooit meer iets anders: “De waardering en warmte zijn hier enorm”

Jobbeurzen blijven belangrijk in zoektocht naar job

jobbeurs
“Het grote voordeel aan jobbeurzen is dat bezoekers de kans krijgen om tientallen bedrijven en werkgevers op één dag te ontmoeten, op dezelfde plaats.” (Antje Mentens, Senior Consultant Finance bij Walters People)
Ondanks het feit dat sociale media meer en meer ingeschakeld worden in de zoektocht naar een (eerste) job, kunnen jobbeurzen jaar na jaar toch rekenen op een groot aantal nieuwsgierige bezoekers. Antje Mentens, Senior Consultant Finance bij Walters People, legt uit waarom jobbeurzen populair zijn en hoe ze je kunnen helpen om een tijdelijk of vast contract in de wacht te slepen.

“Het grote voordeel aan jobbeurzen is dat bezoekers de kans krijgen om tientallen bedrijven en werkgevers op één dag te ontmoeten, op dezelfde plaats”, steekt Antje van wal. “Een uitgelezen kans dus om op korte tijd nieuwe contacten te leggen.”

“Organisaties zijn immers makkelijker toegankelijk op dergelijke evenementen en de kans één of meerdere sollicitatiegesprekken te pakken te krijgen, is des te groter. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om te profiteren van de expertise van aanwezige recruiters. Zij kunnen immers ook tips geven omtrent het CV van de student en bijkomende informatie geven over de verschillende vacatures waarvoor hun profiel in aanmerking komt."

Voorbereiden op een jobbeurs

Om optimaal van de voordelen van een jobbeurs en verschillende sollicitatiegesprekken te kunnen genieten, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Het is sterk aangewezen om je CV bij te werken en aan te passen al naargelang de sectoren waarop men zich wil richten. Wie een aantal geprinte exemplaren meeneemt de dag zelf, kan zijn CV dan ook makkelijk uitdelen aan de interessantste werkgevers ter plaatse.

Lees ook: 8 dingen die je moet meenemen op sollicitatie

“Het is dan ook noodzakelijk om te weten welke bedrijven die dag aanwezig zullen zijn. De website en sociale media kanalen van de organisatie vermelden vaak welke bedrijven zullen deelnemen aan de jobbeurs. Studenten of werknemers die interesse hebben in bepaalde organisaties, kunnen op die manier ook al eens een kijkje nemen op de website van de bedrijven die hen het meest interesseren. Hoe meer een kandidaat van een organisatie op de hoogte is, hoe groter de kans dat hij zijn motivatie voor een bepaalde job kan onderbouwen”, aldus Antje.

jobbeurs

Tijdens de jobbeurs vragen recruiters hun bezoekers vaak om zich kort even voor te stellen. Wie een goede indruk wil laten, neemt dus best even de tijd om een (elevator) pitch klaar te hebben alvorens naar de jobbeurs te vertrekken.

Extra: 7 tips om indruk te maken bij het solliciteren

Zich onderscheiden van de menigte

Om zich te onderscheiden van andere kandidaten tijdens de jobbeurs, geeft Antje een aantal tips. “Allereerst is het belangrijk om de gepaste outfit te dragen, net alsof men naar een ‘echt’ sollicitatiegesprek zou gaan. Recruiters bewaren enkel de meest essentiële info over de kandidaten die ze ontmoeten, dus een kopie van je CV of zelfs een visitekaartje is handig. Een professioneel uitziende documentenmap onder de arm maakt het plaatje af om een goede indruk na te laten.”

“Het laatste ingrediënt voor een succesvol interview tijdens een jobbeurs is het stellen van vragen. Dit stelt de kandidaat in staat om zijn motivatie te tonen en te weten te komen of de functie en de organisatie iets voor hem of haar is. De werkgever vragen naar een eventuele volgende stap in het proces of wanneer ze elkaar kunnen terugzien, kan uiteraard zéker.”

Inspiratie: 50 relevante vragen die je kan stellen tijdens je sollicitatiegesprek

“Als laatstejaarsstudent is een bezoekje aan een jobbeurs dus de ideale opportuniteit om de arbeidsmarkt te verkennen en een goede eerste indruk te laten bij bedrijven en recruiters”, besluit Antje.

Noteer alvast in je agenda: de (virtuele) jobbeurzen van Jobat

(sb) - Bron: Walters People

9 maart 2020
Anderen bekeken ook