Waar vind ik jobs? Vorige

1 van 452

Volgende

Jobbeurs voor mensen met beperking

Ook voor mensen met een beperking is er plaats op de arbeidsmarkt. Dat willen de studenten Orthopedagogie van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) bewijzen met een jobbeurs, in samenwerking met het Platform Begeleid Werken en Begeleid Werken-MAGDA.

4 mei 2011

Delen

gwerken met een beperking

“De oorspronkelijke bedoeling van Begeleid Werken was om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven om werk te vinden op de reguliere arbeidsmarkt”, verteld Evy Stas, derdejaarsstudente Orthopedagogie. “Ondertussen komen ook mensen met een chronische ziekte of een psychische of lichamelijke beperking in aanmerking voor Begeleid Werken.”

Diverse jobs

Met de jobbeurs willen de studenten de mensen van Begeleid Werken tonen voor welke jobs zij in aanmerking komen. De workshops waaraan de bezoekers kunnen deelnemen, zijn zeer uiteenlopend: van planten en haartooi, over strijken tot paardenverzorging. Stas: “De bezoekers krijgen uiteraard niet alleen uitleg over de jobs, ze mogen ook actief deelnemen aan enkele activiteiten.”

Uitzonderlijk nemen dit jaar ook leerlingen uit het BUSO deel aan de studiedag. Stas: “De leerlingen uit BUSO zijn de Begeleid Werkers van morgen. We willen bij hen vooral nieuwsgierigheid opwekken om later in te stappen in het Begeleid Werken-project.”

Praktisch

De jobbeurs vindt plaats donderdag 5 mei 2011 op de Campus Parnas (Stationsstraat 301, 1700 Dilbeek). De leerlingen van het BUSO starten al om 9u30 terwijl de Begeleid Werkers een uur later toekomen. De dag duurt tot 15u. Indien u aanwezig wilt zijn, gelieve op voorhand een seintje te geven via Corneel.Haine@hubrussel.be of 0486/42.90.91.

(kv)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?