Vorige

1 van 515

Volgende
Volgend artikel:

Innovatief talent bepaalt de toekomst van thuiszorg

Jobbeurs in Genk moet kloof op arbeidsmarkt dichten

5 oktober 2017
Limburg telde eind augustus 30.579 werklozen. Dat zijn er liefst 11,1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee daalt de Vlaamse werkloosheid het hardst in Limburg. “Toch staan er nog altijd ruim 10.000 vacatures open. De VDAB en Provincie Limburg doen er alles aan om dat cijfer verder te doen dalen”, zegt gedeputeerde voor Werk, Erik Gerits. De jobbeurs Limburg Werkt, op 5 oktober in de Limburghal in Genk, vormt hiervoor een uitgelezen kans.
Ook vorig jaar was de jobbeurs een overweldigend succes.

“Op Limburg Werkt staan de werkgevers oog in oog met de beste kandidaten”, zegt Tinne Lommelen, directeur ad interim bij VDAB Limburg. "Wij willen hier iedereen die op zoek is naar een job verzamelen: zowel werkzoekenden als zij die een carrièreswitch willen maken of zich willen omscholen. De basisopdracht van de VDAB is juist actief te bemiddelen en dit jobevent, met heel wat bedrijven en informatieve standen, draagt hiertoe zeker bij.”

70 standen

Directeur communicatie Luc Smeets vult aan: “Wij mikken op meer dan 3.000 bezoekers die we face-to-face proberen te matchen met hun toekomstige werkgever. In hun zoektocht naar Limburgs talent, vormt de jobbeurs voor de bedrijven een opportuniteit om zich op een persoonlijke manier aan de jobzoekers te presenteren.”

De VDAB heeft intussen al 27.000 werkzoekenden geïnformeerd over dit initiatief. Al meer dan zeventig werkgevers en uitzendkantoren zijn van de partij in de Limburghal.

55-plus

Dat er een grote noodzaak is aan deze initiatieven staat buiten kijf. Vooral oudere werklozen moeten deze kans aangrijpen om een ideale match te vinden. "Vandaag is één vierde van de Vlaamse werkzoekenden ouder dan 50 jaar", zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB. "In elke Vlaamse provincie worden er daarom komende maand netwerkevents georganiseerd door en voor 55-plussers. Door de ervaring die ze met deze organisatie opdoen, hebben ze er meteen een troef bij om zelf ergens aan de slag te kunnen gaan. Netwerken is ook voor 55-plussers een goede manier om aan een job te geraken. Door hen zelf dit netwerkevent te laten organiseren, geven we hen de mogelijkheid om van elkaar te leren en het heft in eigen handen te nemen.”

Sessies

Ook in Hasselt is zo’n netwerk actief van oudere werkzoekenden, die hun schouders onder deze beurs hebben gezet. Carine Wolters maakt er deel van uit: "Wij zijn een groepje van twintig enthousiaste 55-plussers, die de afgelopen weken hard gewerkt hebben om tijdens de jobbeurs op 5 oktober de talenten van onze groep extra in de verf te zetten. Zo bieden wij er inspirerende presentaties, inloopsessies over het opstarten van een eigen zaak, jezelf presenteren enzovoort." Zeker de moeite om te gaan luisteren!

Praktisch: De jobbeurs Limburg Werkt vindt plaats op donderdag 5 oktober van 14 tot 19 uur in de Limburghal in Genk (Jaarbeurslaan 6). Inschrijven kan via deze website: www.vdab.be/agenda/jobbeurs-limburg-werkt.

(km) - Foto: VDAB  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15104 andere jobs