Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 545

Volgende

Jobbeurs Hasselt: de jobbeurs waar je ook lokale kmo’s tegenkomt

Op de Jobbeurs in Hasselt stellen zowel grote bedrijven als kmo’s zich voor.
Op woensdag 23 oktober 2019 zwaaien om 14 uur de deuren open van Expo Hasselt (Grenslandhallen) voor de grote Jobbeurs Hasselt. Meer dan 50 prominente bedrijven stellen er hun openstaande jobs voor aan het grote publiek. Opmerkelijk is dat er een groepsstand zal te vinden zijn met de vacatures van Hasseltse kmo’s.

“Het zijn bedrijven die je niet vaak op grote jobbeurzen tegenkomt, maar wel jobs aanbieden die nauwelijks woon-werkverkeer vereisen”, zegt Rik Dehollogne, de schepen van Economie en Werk in Hasselt, die de beurs mee op de rails heeft gezet.

“Ik stel als ondernemer al vele jaren mensen te werk”, vertelt Rik Dehollogne. “Zo stoot je regelmatig op problemen die zich op de arbeidsmarkt voordoen. Het is me opgevallen dat praktisch geschoolde mensen soms moeilijkheden ondervinden als ze op de klassieke manier moeten solliciteren. Het papierwerk, het jobinterview,… het is allemaal wat onwennig. Daardoor krijgen de werkgevers een verkeerde indruk over de kandidaat en dat is heel jammer. Een tweede vaststelling is dat nog heel wat werkzoekenden niet voor een interessante job in aanmerking komen omdat de afstand van het woon-werkverkeer een probleem vormt. Met die uitgangspunten ben ik gaan nadenken over een formule waarbij we voor alle werkzoekenden een logische match kunnen maken tussen vraag en aanbod van jobs.”

Eiland

De schepen zocht contact met de VDAB en Jobat, waaruit het concept van Jobbeurs Hasselt voortvloeide. “Enerzijds is het een klassiek jobevent waar heel wat grote bedrijven en organisaties uit de regio hun vacatures komen voorstellen”, weet de schepen.

“Eerdere edities hebben bewezen dat het direct contact in veel gevallen leidt tot een concrete tewerkstelling. Bijkomend hebben we gezorgd voor een eiland waar kmo’s uit Hasselt bekendmaken welke profielen ze zoeken. Maar liefst 14 lokale ondernemingen doen mee. Ze zijn heel enthousiast om werkzoekenden vanuit de buurt te kunnen ontmoeten. Het wordt een win-winsituatie, want ook voor heel wat bezoekers aan de beurs zal het aanbod met weinig woon-werkverkeer een aangename aanvulling betekenen. We hopen alvast op een massale opkomst, zodat we met Jobbeurs Hasselt ons steentje bijdragen aan het terugdringen van de werkloosheid in onze stad.”

Rik-Dehollogne

Wat moet je nog weten over Jobbeurs Hasselt?

Zoals altijd zijn de topbedrijven die overal gekend staan als ‘beste werkgever’ present op deze beurs. Om maar enkele namen te noemen: Lidl, Jessa, Carglass, Crelem Bakeries, BMW van Osch, CallExcell, Albert Heijn, ZOL, AB Inbev, Senior Living Group, Engie, Mariaziekenhuis, Watergenius, Maasmechelen Village, enzovoort. Daarnaast vind je op een jobeiland een aantal lokale Hasseltse bedrijven terug, zoals Autoglass Clinic, Baldewijns, Crème de la Crème, De Goei Goesting, Theatercafé, Yamauchi Corporation, Fritel, Kachet, PVS, Brainlane of The Safe Group.

In totaal brengen deze bedrijven meer dan 4.000 openstaande jobs mee, die ze proberen in te vullen met de beursbezoekers. De vacatures zijn verspreid over meerdere sectoren, zoals zorg, techniek, engineering, logistiek, verkoop, administratie, productie en vele andere. Er is dus zeker voor ieder wat wils!

VDAB

Eén van de standhouders is VDAB Limburg, dat alle werkzoekenden met raad en daad bijstaat. Wie nood heeft aan coaching, bemiddeling, extra informatie en opleidingen, kan gewoon één van de raadgevers aanspreken op de stand van VDAB. Zij volgen je traject ook nadien verder op.

Lang open

Tot slot nog iets over de openingsuren. De reden dat de standhouders tot 19 uur aanwezig blijven, is om de mensen die vandaag al een job hebben, de kans te gunnen andere opportuniteiten te verkennen. Het is immers best mogelijk dat latent werkzoekenden eerst nog hun dagtaak moeten vervullen, en daarna toch graag even komen kijken of ze nog goed in de markt liggen bij potentiële nieuwe werkgevers…

Jobbeurs Hasselt vindt plaats op woensdag 23 oktober van 14 tot 19 uur in Expo Hasselt (Grenslandhallen).
Meer info en gratis inschrijvingen: www.jobat.be/nl/jobbeurshasselt

(kme)

18 oktober 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook