Vorige

1 van 522

Volgende
Volgend artikel:

Werk zoeken en vinden in coronatijden: 9 tips

Jobat gaat dit najaar voluit voor zes virtuele jobbeurzen

1 juli 2020
virtuele Jobat jobbeurs
Covid-19 zorgt voor een snelle digitalisering van het bedrijfsleven, en daar horen ook de zes virtuele jobbeurzen bij die Jobat dit najaar organiseert. Zit de toekomst in een combi van ‘echte’ en virtuele jobbeurzen?

“We geloven nog altijd in de kracht van echt face-to-face contact tussen werkgevers en kandidaten. We kijken uit naar de dag dat we terug fysieke jobbeurzen mogen organiseren”, vertelt Maikel Van Geert, Product Manager Job Events bij Jobat. Maar tegelijk is het ook een kwestie, zo vervolgt hij, van future-proof te zijn met een digitale variant. “Ook daar geloven we hard in. Covid-19 heeft het gebruik van chat- en videotools voor rekrutering sneller doen inburgeren dan verwacht.”

Eigen onderzoek bij 235 hr-professionals sterkt hen alvast. Daaruit blijkt dat 1 op 4 hr-professionals interesse heeft in virtuele jobbeurzen. Bij grote bedrijven was dat zelfs 1 op 2.

Regionaal

In totaal gaat het om zes jobevents van Jobat, het eerste op 23 september 2020 en het zesde op 3 december 2020. “Vijf regionale events en onze nationale Job Fair van 8 oktober 2020”, aldus Van Geert. “Een virtuele versie van onze voormalige fysieke events, met nog altijd een sterke focus op werken in eigen streek.”

Concreet creëert Jobat telkens een specifiek jobbeurs-portaal met een ‘virtuele stand’ voor werkgevers. Een landingspagina in eigen look & feel waarop ze vacatures en filmpjes kunnen toevoegen. Kandidaten kunnen er live chatten of video meeten met de recruiters van het betreffende bedrijf, en er ook solliciteren op de openstaande vacatures.

Zit de toekomst in een combinatie van ‘echte’ jobbeurzen en virtuele? Van Geert denkt eraan. “Fysieke events op onze toplocaties, zeer gerichte events op virtuele basis. Dat zou mogelijk een ideale mix zijn.”

(William Visterin)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14059 andere jobs