Jeroen Van Dyck over Nathalie Meskens: 'Vrouwen met ambitie zijn sexy'

11 januari 2010
In de reeks 'De man van' gaat Jobat op zoek naar de man achter een bekende vrouw. Jeroen Van Dyck is dankzij de telenovelle 'David' bijna zo bekend als zijn wederhelft Nathalie Meskens sinds 'Kaat & Co'.
Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck uit 'David'

In ‘David’ zijn jullie samen te zien. Valt het mee om zo intensief met je vrouw samen te werken?

Voor ons is dat een voordeel. Nu kijken we ook op het werk vijf dagen op zeven van ’s ochtends tot ’s avonds laat op elkaars smoel. Thuis studeren we ook de teksten voor de volgende draaidag samen.

Nathalie was lang voor jou bekend bij de man in de straat. Nu krijg ook jij meer aandacht. Doet dat deugd?

De belangstelling voor David is prettig, al dacht ik niet dat het deze bekendheid met zich zou meebrengen. Vroeger had ik het gevoel dat mensen alleen naar Nathalie keken. Al heb ik er geen moeite mee om in de schaduw te staan. Ik ben keitrots op hoe Nathalie gaat voor alles wat ze doet.

Vind je het belangrijk om Nathalie in haar werk te stimuleren?

Ze heeft veel in haar mars heeft en ik zie graag dat ze haar talent zoveel mogelijk benut. In Wij Van België speelde Nathalie een persiflage op prinses Mathilde. Onze vakantie werd uitgesteld om enkele scènes opnieuw te draaien. Zij werkte terwijl ik thuis voor huisman speelde. Ook plezant, voor eventjes toch.

Helpt het dat jij zelf ook acteur bent?

Ik versta goed dat je in dit vak 100 procent voor iets moet gaan. Een nieuwe rol slorpt je altijd volledig op. Ik verwacht niet dat Nathalie om vijf uur thuiskomt. Ik neem ook geen gas terug als zij het druk heeft.

Begrijp je dat sommige mannen liever niet hebben dat hun vrouw te veel op het voorplan staat?

Ik kan daar inkomen, maar zelf vind ik dat tof. Ik vind het zelfs heel sexy als een vrouw zo zelfstandig is als Nathalie. Wanneer er iets interessants haar pad kruist, doet ze dat gewoon. Toen iemand haar vroeg om eens een muzikaal optreden te doen zei Nathalie meteen: ‘Ik doe dat’. We stimuleren elkaar op meer vlakken dan alleen werk.

Gaan jullie in de toekomst nog samenwerken?

Wellicht niet zoals we nu voor David doen. Nu hebben we samen een vaste job voor elf maanden. Hierna gaan we elk weer onze eigen weg: van project tot project. Financieel gaat dat niet altijd over rozen. Maar we gooien ons allebei zoveel mogelijk in ons werk. We zien wel hoe ver dat ons brengt.

(Tekst: Katrien Stragier / Foto: Koen Bauters) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook