Aangeboden door Wit-Gele Kruis

Jana is mama én thuisverpleegkundige bij Wit-Gele Kruis: "Er mee voor zorgen dat mensen langer thuis wonen, geeft me veel voldoening"

7 september 2022
Werken in eigen regio, nauw contact met de patiënt en flexibele jobregimes. “Dat zijn maar enkele van de voordelen van werken bij Wit-Gele Kruis”, zegt thuisverpleegkundige Jana Vanrothem. “Dankzij de opleidingen blijf je steeds up-to-date en hoewel je autonoom werkt, staat er toch altijd een volledig team voor je klaar.” Het aantrekkelijk loonpakket is een extra troef.

Jana Vanrothem studeerde drie jaar geleden af als verpleegkundige. Na twee geslaagde stages ging ze vast aan de slag bij Wit-Gele Kruis, dat steevast op zoek is naar gemotiveerd zorgpersoneel. Het is een beslissing die Jana zich nog geen moment beklaagde.

“Ik voelde me meteen thuis binnen de organisatie”, vertelt ze. “Ik werk binnen mijn eigen regio. Voor mij geen files! Als thuisverpleegkundige sta je bovendien dicht bij de patiënt en bouw je een band op. Je zorgt er mee voor dat mensen langer thuis blijven wonen. Dat geeft me veel voldoening. Voor veel mensen zijn wij vaak het enige contact met de buitenwereld. Ik hoor dagelijks ‘dank u wel’ en elke keer opnieuw doet dat deugd.”

Levenslang leren

HR-directeur Sofie De Ceuster is ervan overtuigd dat de thuiszorg in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal krijgen in de maatschappij. “Dat zie je al enige tijd”, zeg ze. “Mensen blijven minder lang in het ziekenhuis, gaan sneller naar huis. Daarnaast is er de toenemende vergrijzing. We merken dat er een stijgende techniciteit is in de zorgen, bovenop de basiszorgen die we verlenen.”

Om alle medische handelingen volledig onder de knie te krijgen en up-to-date te blijven, voorziet Wit-Gele Kruis op regelmatige basis opleidingen. Het doel? Ervoor zorgen dat zorgvragers zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. “We besteden veel aandacht aan levenslang leren”, bevestigt Sofie. “Je kan de zorg alleen waarborgen als de kennis steeds up-to-date is.”

Warme werkomgeving

Het creëren van een warme werkomgeving is voor Wit-Gele Kruis een belangrijke pijler. “We streven naar een schema waarin onze werknemers het werk makkelijk kunnen combineren met hun gezin. Op dat vlak zijn we een flexibele werkgever”, aldus de HR-directeur. “Als verpleegkundige werk je zelfstandig, maar toch sta je er nooit alleen voor. Samen streven we naar de beste oplossing.”

Jana knikt enthousiast. “Dat klopt helemaal. Sinds ik mama ben, werk ik voorlopig halftijds. Op die manier is het werk perfect combineerbaar met de gezinsuitbreiding. Als ik toch met vragen zit, is er altijd iemand waarbij ik terecht kan.”

Aan de slag bij Wit-Gele Kruis? Ontdek hier alle vacatures
Jana en Sofie van Wit-Gele Kruis

Extralegale voordelen

Wit-Gele Kruis voorziet voor de werknemers een aantrekkelijk loonpakket. Met de extralegale voordelen maakt de organisatie binnen de zorgsector het verschil. “Je krijgt de mogelijkheid om je bedrijfswagen met tankkaart ook privé te gebruiken”, stipt Sofie een eerste voordeel aan. “Verder is er een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en krijg je maaltijdcheques.”

Op het eind van het jaar volgen daarenboven nog de eindejaars- en attractiviteitspremie. “We beseffen dat zorgverleners veelgevraagde werknemers zijn. Door in te zetten op een aantrekkelijk loonpakket, een warme werkomgeving in combinatie met opleidingen, en een sterkere on-boarding - waarbij we nieuwe werknemers langere tijd bijstaan - willen we onze zorgmedewerkers aan ons binden”, zegt Sofie.

Doorgroeien

Blijft de vraag: welke eigenschappen bezit een goede thuisverpleegkundige? “Je moet in de eerste plaats zelfstandig kunnen werken en communicatief zijn”, vertelt Jana uit eigen ervaring. “Verder is een goed aanpassingsvermogen een extra troef. Je komt bij patiënten met een heel diverse achtergrond. Dat maakt het boeiend. Wie twijfelt om de stap richting Wit-Gele Kruis te zetten, kan ik alleen maar aanraden het gewoon te doen. Je komt in een collegiale, warme organisatie terecht met aandacht voor de mens én waar bovendien diverse doorgroeimogelijkheden zijn. Je kunt je verder specialiseren in een expertisedomein of doorgroeien naar een leidinggevende functie.”

Word jij de nieuwe collega van Jana en Sofie? Ontdek hier alle vacatures
Andere actualiteit over Wit-Gele Kruis
Wit-Gele Kruis: 1 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Wit-Gele Kruis' jobs meteen in je mailbox.