De grootste frustraties bij sollicitaties
Lang wachten op antwoorden, of soms zelfs helemaal geen antwoord krijgen. Dat is de grootste frustratie tijdens het solliciteren...
Meer dan 9 op de 10 bedrijfsleiders geven aan dat ze kandidaten feedback bezorgen na een jobinterview, ook al hebben ze de job niet gekregen. Zowat 22% van de bevraagde bedrijven zegt soms feedback te geven, 69% zegt dat altijd te doen.
Lees ook: Ben jij al eens geghost na een jobinterview?
Wanneer er feedback gegeven wordt, is dat bij weerhouden kandidaten bijna altijd gepersonaliseerde feedback (92%), bij niet-weerhouden kandidaten is dat merkelijk minder (59%).
Wat als… je niets meer hoort na je jobinterview?
Volgens Rein De Cooman, professor work and organisation studies aan de KU Leuven, triggert een positieve ervaring bij een sollicitatie een positieve houding van de sollicitant achteraf.
“Er is in dat verband een groeiend besef van het belang van goede feedback. Goede feedback is feedback die voor beiden rendeert, zowel voor de onderneming als voor de deelnemer”, stelt De Cooman.
Volgens haar kunnen kandidaten dus ook echt wel wat met de feedback. “Je kan nog zoveel vervolgtrajecten uitwerken en opleidingen aanbieden, als het inzicht in de ontwikkelpunten er bij de deelnemer niet is of niet erkend wordt, is er ook geen motivatie om de tekorten aan te pakken.”
Ontdek: De grootste frustraties bij sollicitaties
(William Visterin)
24 maart 2023Lang wachten op antwoorden, of soms zelfs helemaal geen antwoord krijgen. Dat is de grootste frustratie tijdens het solliciteren...
Als sollicitant is het vaak moeilijk om in te schatten of de rekruteerder naar wie je je cv gestuurd hebt jouw kandidatuur al heeft doorgenomen of niet. Hoe lang moet je gemiddeld wachten op antwoord na je sollicitatiegesprek?
Uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek? Dat is een goed teken. Lees verder voor enkele handige tips om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
The times they are a-changing en ook de manier waarop bedrijven op zoek gaan naar personeel is niet altijd meer zoals vroeger. Dit zijn de trends.
Een zogenaamd visueel stigma, zoals overgewicht of een wijnvlek, is bepalend voor de eerste indruk bij sollicatiegesprekken. En daarmee ook discriminerend ...
Je ging op sollicitatiegesprek, maar hoort nadien niets meer? Het komt vaker voor dan je denkt...
Het begin van het jaar staat in veel bedrijven garant voor evaluatie- of functioneringsgesprekken. Soms komt daar ook kritiek bij kijken. Hoe ga je daar mee om?
Niemand kan voorspellen hoe die nieuwe job zal uitdraaien. Maar een aantal signalen tijdens je sollicitatie moeten bij jou wel de alarmbellen doen afgaan...
Je hebt gesolliciteerd, bent uitgenodigd, maar na je interview hoor je niks meer. Geen paniek: radiostilte betekent dan niet altijd een afwijzing.