Vorige

1 van 822

Volgende
Volgend artikel:

Creatiever leren denken? Ga in 'playmode'

'Interne mobiliteit wordt bij ING sterk gestimuleerd'

9 september 2019
Charlotte Pels werkt als Relationship Manager Real Estate bij ING België in Antwerpen.
De financiële sector heeft te maken met veel uitdagingen, maar daardoor liggen er ook veel kansen voor het grijpen. Charlotte Pels werkt als Relationship Manager Real Estate bij ING België in Antwerpen en is vanaf september ook aan een nieuwe uitdaging begonnen. “Interne mobiliteit wordt hier sterk gestimuleerd”, getuigt ze.

Een steeds striktere regulering, veranderende concurrentie en de veranderende verwachtingen van de klanten hebben een grote invloed op de manier van werken in de banksector. Om voorop te blijven, moeten banken voortdurend initiatieven nemen. Dat maakt het ook voor medewerkers interessant.

“Het overgrote deel van onze organisatie werkt agile, waardoor we meer verantwoordelijkheid leggen bij onze medewerkers en een omgeving creëren met veel ruimte voor innovatie”, luidt het bij ING België. “Dat betekent ook dat we niet enkel zoeken naar kennis en kunde, maar ook naar de juiste persoonlijkheid. Onze Orange Culture is hierbij de leidraad. In deze cultuur staan klantgerichtheid, het nemen van eindverantwoordelijkheid, ondernemerschap en werken in teams centraal. Ook is er meer aandacht voor de balans tussen werk en privé.”

Vaardigheden van morgen

De nieuwe uitdagingen scheppen heel wat kansen tot interne mobiliteit. Charlotte Pels werkt als Relationship Manager Real Estate in het Business Center in Antwerpen en is zopas aan een short-term assignment begonnen bij het departement Credit Restructuring.

“De interne mobiliteit wordt gestimuleerd, maar tegelijk worden medewerkers aangespoord om zich uit te rusten voor de jobs van nu en de vaardigheden van morgen. Bij ING noemen ze dit investeren in craftsmanship. Een gangbare opleidingsvorm is in die zin een short-term assignment waarbij een medewerker een periode kan meelopen met een ander team om de job te leren kennen. De medewerker leert nieuwe invalshoeken die hij dan weer kan toepassen in zijn eigen job. Zelf ben ik deze maand begonnen met zo'n short-term assignment voor drie maanden. Dat stelt mij in staat om mijn vaardigheden verder uit te bouwen en zo te bouwen aan mijn carrière zowel binnen als buiten de bank”, vertelt ze.

“ING stimuleert ook een goede werk-privébalans. Flexibele werkuren zijn ingeburgerd, alsook thuiswerk. ING geeft het vertrouwen aan zijn medewerkers - er wordt bijvoorbeeld niet met tijdsregistratie gewerkt - maar vertrouwt er ook op dat de extra mile geleverd wordt wanneer deze nodig wordt geacht”, voegt Charlotte Pels er nog aan toe.

(Bart Roggeman)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16869 andere jobs