Werkplek
Vorige

1 van 579

Volgende

IN BEELD: Strak kantoordesign bij Adidas

9 februari 2012
Strak, wit, ultramodern en multifunctioneel: zo zien de nieuwe kantoren van het hoofdkwartier van Adidas in Duitsland eruit.
Adidas

Het hoofdkwartier van Adidas in de Duitse stad Herzogenaurach moest meer worden dan de zoveelste kantoorruimte. Er moest iets gebeuren met het gebouw. Voor het Berlijns ontwerpbureau KINZO was dat geen moeilijke opdracht. Toen zij hun ontwerp indienden en in zee mochten met Adidas, leefden ze zich helemaal uit op creatief vlak. Ze ontwierpen een ultramodern en multifunctioneel gebouw waar ongeveer 1.700 designers, ontwerpers, markteers en wetenschappers terecht kunnen.

Multifunctioneel

In het hele gebouw overheerst een wit design met zwarte accenten die je vooral terugvindt in de bureaustoelen en kasten. Naast een mooi ogend concept, is het nieuwe hoofdkantoor ook behoorlijk functioneel. Zo bedachten de ontwerpers een manier om niet alleen al het werkmateriaal en de afgewerkte producten (sportschoenen, sportzakken en kledij) op te bergen, maar om ze tegelijkertijd ook op een stijlvolle manier te presenteren.

Schoenveters

Leuk detail is het thema van het nieuwe gebouw: schoenveters. Aangezien het een sportief bedrijf is, wilden de bazen dit graag implementeren. Via glazen loopbruggen die aan elkaar geweven zijn, wordt het ‘schoenveter’-effect gecreëerd.

(mw) – Bron: Froot.nl en Kinzo-berlin.de  

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook