IN BEELD: Hier wordt het 8ste trappistbier gebrouwen!

Trappistbier is lange tijd een exclusiviteit van de Lage Landen geweest. We kennen allemaal de 6 Belgische en 1 Nederlandse trappist. Sinds kort wordt er echter een 8ste trappistbier gebrouwen … in Oostenrijk!

7 juni 2012

Delen

Gregorius - Stift Engelszell

Tot op vandaag mogen slechts 7 biermerken het ‘Authentic Trappist Product’ logo op hun fles zetten. In België zijn dat Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. In Nederland is dat La Trappe.

Toch mag nieuwkomer Stift Engelszell ‘zijn’ Gregorius (9,7% alc. Vol.) ook nu al een trappistbier noemen, hoewel nog niet officieel erkend door de Internationale Vereniging Trappist (IVT).

Oostenrijkse traditie

Het trappistenklooster Stift Engelszell – gelegen in Engelhartszell aan de Donau, in het noorden van Hoog-Oostenrijk – is sinds 2008 lid van de IVT en kreeg een jaar later al het ‘Authentic Trappist Product’ logo voor zijn likeuren.

Sinds kort brouwen zij dus ook een bier, Gregorius, dat in dezelfde traditie wordt gebrouwen en aan alle voorwaarden voldoet om als officiële trappist erkend te worden. Het is dus slechts een kwestie van tijd eer de IVT hen officieel als 8ste trappist zal benoemen.

De eerste foto’s van de brouwerij

(kv) – Foto's: Stift Engelszell 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?