Vorige

1 van 578

Volgende
Volgend artikel:

Mag je telewerken vanop een zuiders terras?

IN BEELD: C-Power zorgt voor wereldpremière in de Noordzee

6 april 2012
Het Belgische bedrijf C-Power ontwikkelt een farshore windenergiepark op de Thorntonbank, een zandbank in de Noordzee op 27 tot 30 kilometer van de kust. Het gaat om het eerste offshore windpark in de Belgische Noordzee en betekent meteen een wereldpremière: de windturbines met een vermogen van 6,15 megawatt zijn de grootste turbines ooit gebouwd zo ver in zee.
C-Power

De bouw van het park startte in mei 2007. De derde en laatste fase van de werken zou tegen de herfst van 2013 afgerond moeten zijn.

Energie voor 600.000 mensen

Eenmaal op volle kracht moet het windenergiepark voorzien in het elektriciteitsverbruik van 600.000 mensen (1 miljard kilowattuur). In vergelijking met de milieuvriendelijkste gascentrales bespaart C-Power ongeveer 450.000 ton CO2-uitstoot per jaar, ofwel de jaarlijkse CO2-opname van een strook bos van 15 km breed langs de volledige Belgische kustlijn.

Het kernteam van C-Power bestaat uit een dertigtal medewerkers (voornamelijk ingenieurs en andere technische profielen). De bouw van het park stelt rechtstreeks ongeveer 1.400 voltijds equivalenten tewerk tijdens de constructieperiode. Tel je de onderaannemers erbij, dan gaat het om het dubbele. Tijdens het komende half jaar zullen er steeds tussen de 200 en 300 mensen aan het werk zijn op zee.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16537 andere jobs