Lora droomt van de spotlights … én een oesterbar

26 december 2011
Net zoals alle andere kandidaten van 'Idool 2011' droomt Lora van een plaats in de spotlights. Al zou ze zich ook wel kunnen verzoenen met een job als rechercheur of … eigenares van een oesterbar!
Lora Van Hooff, Idool 2011
Lora Van Hooff (20) uit Lanaken
  • Studeert criminologie aan de KUL
  • Privé: in een relatie

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit deed?

Werken in de horeca. De combinatie van opdienen en een babbeltje slaan met de mensen vind ik heel leuk. Ik doe dat nu nog altijd: ik dien één à twee keer per week op in een restaurant in Lanaken, en vroeger heb ik nog de bar gedaan in een discotheek.

Wat was de ergste vakantiejob die je ooit deed?

Vanaf mijn zestiende heb ik talloze vakantiejobs gedaan: in een kledingwinkel, een kapsalon en nu de horeca. Maar ik heb ze allemaal graag gedaan eigenlijk. Werken in een magazijn of handenarbeid, dat zou ik niet tof vinden. Zolang ik met mensen kan omgaan, amuseer ik me. Ook een hele dag aan de kassa in warenhuis zitten, is niks voor mij. Ik werk liever ’s avonds enkele uren zodat ik overdag iets leuk kan gaan doen.

Hoeveel verdien je met je vakantiewerk?

Het varieert enorm. Ik krijg 40 à 100 euro per weekend. Wat ik ermee doe? Shoppen en uitgaan! Elke maand ga ik wel een nieuwe broek of T-shirt kopen. Ik zit op kot in Leuven en elke maand krijg ik leefgeld van mijn ouders. Maar kledij kan ik er niet van kopen.

Wat wil je later worden?

Als ik afstudeer als criminoloog wil ik rechercheur worden. Ik denk dat ik dan zo’n vervelend type ga zijn. Met de nadruk op ‘als ik afstudeer’ … (lacht) want ik zit nu half in het eerste en half in het tweede jaar. Ik heb nog een hele weg te gaan. Van de muziek leven en in de spotlights staan, is natuurlijk ook een droom. En stiekem hoop ik ooit zelf een loungy horecazaak te beginnen: een oesterbar bijvoorbeeld.

(mr) - Idool 2011, elke vrijdag op vtm vanaf 20u45. 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook