Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 841

Volgende

Hoogopgeleide vrouwen zijn moe

19 november 2009
De korte dagen zorgt bij veel werknemers voor wintermoeheid. Maar bij hoogopgeleide vrouwen is er een zorgwekkendere vorm van vermoeidheid in het spel.

Van de hoger opgeleide vrouwen op de werkvloer lijdt 35 procent aan vermoeidheid door het werk. Dat percentage ligt nog 5 procent hoger bij de vijftigplussers in deze groep. Onder alle werknemers samen kampt nochtans maar 29 procent met zulke vermoeidheid. Dat stelt de Universiteit van Maastricht vast in een onderzoek onder ruim 47.000 werknemers.

Zorgwekkend is dat deze vermoeidheid bij hoger opgeleide vrouwen te maken heeft met het feit dat zij meer geweld op de werkplek ervaren dan mannen. Het gaat hierbij niet alleen om fysiek geweld, maar ook om intimidatie en ongewenste seksuele aandacht.

Dat vooral de vijftigplussers onder deze vrouwen over vermoeidheid klagen, is volgens de onderzoekers te wijten aan gezondheidsfactoren. Ook de slechtere arbeidsomstandigheden en het feit dat deze oudere dames veelal in het onderwijs werken, spelen een rol.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook