Meer/minder verdienen Vorige

1 van 279

Volgende

Homo’s verdienen tot 50 procent meer

Homoseksuele werknemers hebben er alle baat bij om ook op de werkvloer uit te komen voor hun geaardheid. Volgens onderzoek verdienen ze tot maar liefst 50 procent meer dan holebi's die hun seksuele voorkeur geheim houden voor hun collega's en bazen ...

22 maart 2011

Delen

homo

Dat zijn de opvallende resultaten van een onderzoek dat Kirk Snyder voerde. Hij is docent bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Zuid-California en schreef onder andere 'The Lavender Road to Success: The Career Guide for the Gay Community'. Na twee jaar van studies en meer dan 300 interviews met holebi's, vond hij het antwoord op de vraag waarom homoseksuele werknemers beduidend meer verdienen eens ze uit de kast zijn. Zijn conclusie omvat 2 praktische redenen die zorgen voor een optimale werksfeer ...

Reden 1: eerlijkheid duurt het langst
Wie er niet voor uitkomt dat hij of zij holebi is, steekt een hoop energie en tijd in het achterhouden van zijn geheim. Bovendien zorgt de angst om 'ontmaskerd' te worden ervoor dat je minder geconcentreerd werkt en dus minder productief bent.

Reden 2: een open communicatie loont
Niet voor de volle 100% jezelf kunnen zijn, heeft gevolgen voor je omgang met anderen. Ook op de werkvloer krijgt de communicatie hieronder te lijden. Wanneer je collega's en je bazen je hierdoor beginnen te wantrouwen, is de kans groot dat je kansen op promotie slinken.    

'Ik kon eindelijk mezelf zijn'

Toch vreesde de Amerikaan Tim Kincaid voor zijn job bij American Airlines. Intussen is hij het levende bewijs dat eerlijkheid over je geaardheid de weg naar succes net vergemakkelijkt. “In het begin van mijn carrière wilde ik mijn droomjob niet op het spel zetten. Omdat ik de reacties van mijn collega's en oversten op mijn homoseksualiteit niet kon inschatten, zweeg ik er gewoon over,” getuigt hij.

Maar de dagelijks uitvoerig besproken trouwplannen van één van zijn collega's, maakte dat hij zijn baas toch inlichtte. “Er viel een enorme last van mijn schouders: ik kon eindelijk mezelf zijn op het werk en kon me voor het eerst voor de volle 100% op mijn job concentreren.” Niet veel later schopte Kincaid het tot communicatiemanager bij American Airlines.

Homo’s zijn betere managers

Geen toeval aldus Kirk Snyder, want homo's zijn volgens hem betere managers. Dat schrijft hij in zijn boek 'The G Quotient: Why Gay Executives are Excelling as Leaders... And What Every Manager Needs To Know'. Na een onderzoek van meer dan 5 jaar, waarbij hij persoonlijk 150 homoseksuele managers ondervroeg, kwam de universiteitsdocent tot de conclusie dat homo's door eigen ervaringen vaak beter dan andere bazen beseffen hoe essentieel het is om jezelf te kunnen zijn.

Elke werknemer als individu benaderen, vertaalt zich volgens Snyders studies in verbluffende cijfers: maar liefst 25 tot 30% van de werknemers vertonen bij een homoseksuele baas een grotere betrokkenheid bij hun job én zijn tevredener dan hun collega's met een heteroseksuele baas. “Bovendien,” beweert Snyder, “vind je bij veel homo's de 'G Quotient' terug: de 7 talenten die van iemand een excellente leider maken: empathie, creativiteit, aanpassingsvermogen, communicatieve expressie, betrokkenheid, intuïtie en de aanleg om samen te werken.”

Samengevat draait alles voor Snyder over één enkele boodschap: homoseksuele werknemers kunnen best met z'n allen uit de kast komen. “Niet alleen omdat het hun kansen om hun ambities waar te maken vergroot,” verduidelijkt hij, “maar ook omdat we zo de wereld kunnen veranderen. Hoe meer collega's en bazen weten dat we homo zijn, hoe minder homofobie er is!”

(jn) - Bron: time.com     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?